Verhalen uit de gemeente

We riepen u op bijzondere verhalen te delen met ons. We ontvingen veel mooie verhalen uit de gemeente. Verhalen over mensen die iets bijzonders voor een ander doen. De afgelopen maanden gingen de collegeleden bij een aantal mensen langs om naar deze verhalen te luisteren. Dit is alweer het laatste verhaal in deze reeks. Wethouder Ali Dekker dronk in Bunnik een kopje koffie met Dick Groothuis.

Foto van Dick Groothuis en wethouder Ali Dekker
Dick Groothuis en wethouder Ali Dekker

“Ik kan iets voor een ander betekenen en dat vind ik genoeg.”

Dick is een van de chauffeurs bij ANWB Automaatje. Dit is een chauffeursdienst waarbij vrijwillige chauffeurs mensen uit de kern Bunnik die minder mobiel zijn, vervoeren. De chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto.
“Mensen kunnen van deze dienst gebruik maken wanneer zij bijvoorbeeld een afspraak hebben in het ziekenhuis, bij de dokter of fysiotherapeut. Maar ook voor leuke uitjes, zoals bijvoorbeeld een bezoek aan de kapper, een verjaardag of een bezoek aan vrienden of familie, kan men gebruik maken van deze dienst,” vertelt Dick.

Er is ook een tevreden gebruiker van Automaatje op de koffie. Deze meneer van 84 en al 50 jaar woonachtig in Bunnik, is niet meer zo mobiel. Zijn vrouw heeft geen rijbewijs en hij heeft iedere week bezoeken aan de fysio en andere zorginstellingen. “Ik ben ontzettend blij dat ik gebruik kan maken van Automaatje en ik zou niet zonder kunnen,” geeft hij aan.“ Zonder hen zou ik afhankelijk zijn van de regiotaxi en daar moet je nog maar afwachten of die op tijd is. Die rijdt meerdere mensen. En de chauffeurs van Automaatje rijden 1 persoon en zijn stipt op tijd.”  

Waarom doet u dit?

Dick: “Waarom niet? Ik heb de tijd ervoor en de beloning voor mijn chauffeursdiensten is dat ik iets voor een ander kan betekenen. Dat vind ik genoeg. Als iemand in moeilijkheden zit, dan help je toch gewoon? Ik hoop dat iedereen dat zou doen, iemand helpen die in nood is. Mijn beloning is het verhaal van wat iemand heeft gedaan en als ze dan plezier hebben gehad, is dat een bonus.”

Goed georganiseerd

“Het is goed georganiseerd. En dat is prettig,” vervolgt Dick. “Als er een rit is, word ik gebeld door de coördinator en kan ik aangeven of ik op die dag en dat tijdstip kan of niet. Als ik aangeef dat ik beschikbaar ben, krijg ik kort daarna een mailtje met alle gegevens.”

Aanmelden als gebruiker?

Aanmelden voor AutoMaatje Bunnik is gratis en kan via info@automaatjebunnik.nl. of telefonisch via 06 123 347 21. Nadat u zich heeft aangemeld, kunt u gebruik maken van Automaatje Bunnik.

Voor het aanvragen van een rit belt u minimaal 2 dagen van te voren het telefoonnummer 06 829 940 52 of u stuurt een e-mail naar info@automaatjebunnik.nl

Per rit betaalt u een onkostenvergoeding van € 0,30 per kilometer en eventueel de parkeerkosten. U betaalt rechtstreeks (contant of via een tikkie) aan de chauffeur.

Archief

Lees hieronder de eerder gedeelde verhalen uit de samenleving. Klik een item open om het artikel te lezen.