Shirley Versteeg leiding bij scouting Katimavic

Shirley Versteeg scoutingleiding bij Katimavic

“Mijn naam is Shirley Versteeg. Ik ben 24 jaar en actief bij scouting Katimavik als scoutsleiding. Ik geef leiding aan kinderen tussen de 11 en 15 jaar. Daarnaast ben ik Theatertechnicus van beroep.

Bij scouting zijn de maatregelen steeds heel erg aan het wisselen. Daarom hebben we nu voor de zekerheid van online opkomsten gekozen.

Dit is erg jammer voor ons maar ook voor de jeugdleden. Toch proberen we elke week op een creatieve manier elkaar te zien en te spreken. Af en toe brengen wij ook pakketjes rond bij de jeugdleden. Dit voegt een verrassend element toe waardoor wij merken dat ze enthousiaster meedoen met de opkomsten.

Iets wat mij enorm is bijgebleven is de eerste online opkomst die we organiseerden. Op woensdag 11 maart 2020 werd bekend dat we elkaar niet mochten zien op scouting. Toen hebben we even aangepakt en hebben we vrijdag 13 maart al de eerste online opkomst met de scouts gehouden. Dit was een programma waarbij de scouts opdrachten moesten uitvoeren en daarvan foto’s of filmpjes moesten opsturen voor punten.

Het heeft mij echt wel laten zien dat mensen die bij scouting zitten, goed kunnen omschakelen en creatief zijn in het bedenken van programma’s voor scouts. Deze ervaring ga ik meenemen in de toekomstige programma’s die ik nog ga maken voor de scouts. Zo weet ik dat ik wat er ook gebeurt iets creatiefs en leerzaams kan bedenken, ondanks de situatie waar we in zitten.”
 

Meer verhalen lezen