Als ik iemand kan helpen, geeft mij dat een goed gevoel

Anja van Schaik-Kools: “Toen ik de oproep in het Bunniks Nieuws las, dacht ik meteen aan Conny. Zij is exact de persoon die ik met deze rubriek in het zonnetje wil zetten.

“Conny en ik kennen elkaar sinds 1985, toen we samen op de avond MEAO Engels volgden. Sindsdien staan wij altijd voor elkaar klaar. We gaan naar concerten, voetbalwedstrijden van Oranje en culturele activiteiten en we houden van wijn.”

Bijzonder

Anja is een geboren en getogen Odijkse. Conny is later in Odijk komen wonen. “Zij is al vanaf het jaar 2000 collectecoördinator van het Longfonds,” zegt Anja. “Zij vraagt of de collectanten tijd en zin hebben om weer mee te doen en maakt voor iedereen tassen met spullen om deze rond te brengen. Zij handelt ook alles af: Conny opent ingeleverde bussen, telt het geld en brengt het naar de bank. En ook zo bijzonder: achteraf stuurt Conny iedere collectant een persoonlijke kaart met een bedankje.”

Positieve energie

Conny zet zich in voor tal van activiteiten. Zij traint het meidenvoetbalteam MO13 van SVO Krommerijnstreek en bij SV Odijk heeft zij jarenlang diverse vrijwilligerstaken vervuld. Ook bij carnavalsvereniging De Rijnpinters doet zij veel. Bovendien is Conny al jaren het hulpje van de Sint.

“Anderen vinden vooral dat ik het heel druk heb,” geeft Conny aan. “Maar dat vind ik wel meevallen. Ik werk drie dagen in loondienst zodat ik genoeg tijd  heb voor vrijwilligerswerk. En ik ga graag nieuwe initiatieven aan. Als ik zie dat er iets nodig is en ik kan iemand helpen, dan geeft mij dat positieve energie en ik word blij. Ik zou mij trouwens zelf nooit opgeven voor zoiets als dit. Er zijn zoveel mensen die hetzelfde doen.”

Anja en Conny zijn betrokken inwoners, met de nadruk op inwoners. Zij willen de lezers willen nog iets meegeven: “Kijk verder dan je eigen straatje en probeer je in de ander te verplaatsen. Wij wensen dat iedereen binnen de gemeente deze denkwijze durft toe te passen.”