Over deze site

Dit is de officiële website van de gemeente Bunnik. De gemeente Bunnik is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.

Onze website wordt dagelijks gearchiveerd. U kunt het openbare archief bekijken via bunnik.archiefweb.eu.

De website van Bunnik gebruikt alleen cookies die nodig zijn voor de functionaliteit van de website. Zoals bij het invullen van een formulier waar DigiD voor nodig is. Ook gebruikt de website cookies om te meten hoeveel bezoekers op de website komen. Maar ook welke pagina's het meest bekeken worden en welke zoekwoorden webbezoekers gebruiken. Daarmee kunnen we de website nog beter afstemmen op de behoeftes van onze webbezoekers.

Gemeente Bunnik doet haar uiterste best om onze websites zo toegankelijk mogelijk te maken voor alle bezoekers. We volgen hierbij de toegankelijkheidseisen van DigiToegankelijk.nl. Hierdoor wordt onze website gebruiksvriendelijker en beter toegankelijk voor bezoekers met een beperking.

Andere websites waar wij betrokken bij zijn:

  • loket.bunnik.nl/mozard
  • bunnik.mijnafspraakmaken.nl
  • bunnik.bestuurlijkeinformatie.nl
  • baanbijbunnik.nl

Status digitale toegankelijkheid

Onze gemeente voldoet gedeeltelijk aan de eisen die worden gesteld rond digitale toegankelijkheid. Op 4 mei 2022 is er onderzoek gedaan naar de toegankelijkheid van de website. Het onderzoeksrapport (pdf, 1 MB) is beschikbaar. De huidige status is: voldoet gedeeltelijk (B).

Aanpak om de toegankelijkheid te verbeteren

Wij nemen maatregelen om de digitale toegankelijkheid van onze websites te verbeteren: 

  • Onderzoek: met een onafhankelijk onderzoek worden de websites onderzocht op toegankelijkheidsproblemen. 
  • Testen: we testen onze website regelmatig met een automatische tool (siteimprove.com). De problemen die we tijdens het testen vinden, lossen we op.
  • Training: medewerkers zijn bezig met een training voor digitale toegankelijkheid en houden hun kennis actueel.
  • Controle vóór publicatie: onze redactie kijkt vóór publicatie of onze content toegankelijk is.
  • Periodieke controle: onze redactie is bezig om tussentijdse controles te plannen en te kijken naar bestaande content.

Documenten en formulieren

Documenten en formulieren op onze website moeten ook toegankelijk zijn. Wij werken aan het toegankelijk maken van onze pdf-bestanden. Ervaart u toch problemen met het bekijken en lezen van documenten? Neem dan contact op met afdeling Communicatie. Dit kan via de mail (communicatie@bunnik.nl).

Heeft u geen toegang tot informatie op onze website?

Neem dan contact op met afdeling Communicatie. Dit kan via de mail (communicatie@bunnik.nl​​​​​​​). Zo helpt u ons de website te verbeteren. Als u contact opneemt, is het handig om te weten wat het probleem is en op welke pagina u dit probleem bent tegengekomen.

Gemeente Bunnik hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy bij het verwerken van persoonsgegevens als u onze website bezoekt. Uiteraard zijn we geïnteresseerd in onze websitebezoekers. Maar uw naam, adres en dergelijke hoeven wij niet te weten. Informatie over uw bezoek aan bunnik.nl (zoals IP-adres) gebruiken we alleen ter ondersteuning van technische beslissingen en statistische verwerkingen. We gebruiken de informatie nooit om individuele personen te identificeren.

De informatie die u de gemeente geeft voor informatieverzoeken, wordt alleen gebruikt voor de afhandeling van uw aanvraag of reactie en daarna vernietigd.

Voor actuele informatie over privacy verwijzen we u naar de pagina 'privacy'.

Gemeente Bunnik is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website en doet er alles aan deze juist en actueel te houden. Als u vragen heeft of informatie tegenkomt die niet (meer) juist is, stuur dan een e-mail naar website@bunnik.nl.

Personen op de foto's die wij gebruiken, hebben hiervoor toestemming gegeven. Wilt u de toestemming stoppen? Mail dan naar communicatie@bunnik.nl met dit verzoek.