60 jaar gemeente Bunnik ˚ ༘ ೀ⋆.˚

De gemeente Bunnik bestaat alweer 60 jaar. Op 1 september 1964 werden de gemeenten Odijk, Werkhoven en Bunnik samengevoegd tot één gemeente. Van 1 tot en met 7 september 2024 gaan we samen onze verjaardag vieren. Feest u met ons mee?

Portretfoto burgemeester Ruud van Bennekom buiten

2024 is een bijzonder jaar

"Inwoners, bedrijven, organisaties, verenigingen en de gemeente: samen zorgen we ervoor dat het in Bunnik fijn wonen, werken en recreëren is. Dat doen we al 60 jaar in de huidige gemeente en dat mag gevierd worden met een week vol feestelijke activiteiten. Doet u ook mee? Ik hoop u in de eerste week van september allemaal te kunnen begroeten."

Uw creatie in de tentoonstelling '60 jaar in beeld'

Op maandag 2 september wordt de tentoonstelling '60 jaar in beeld' feestelijk geopend. In de tentoonstelling ziet u foto's van gemeente Bunnik door de jaren heen. Uw creatie of die van uw (klein)kind kan daar ook te zien zijn.

Even terug in de tijd...

Gemeente Bunnik heeft een rijke geschiedenis, die zelfs teruggaat tot in de IJzertijd. In ons archief vindt u allerlei foto's en plattegronden uit het verleden. Toen zagen Bunnik, Odijk en Werkhoven er heel anders uit dan nu. En toch zijn er nog heel veel plekken duidelijk te herkennen.

Duik in het verleden

Toolkit

Voor organisaties die het jubileumjaar onder de aandacht willen brengen, is er een toolkit (zip, 14 MB) beschikbaar. Hier vindt u onder andere het 60 jaar logo en afbeelding.