Kunst- en tekenwedstrijd

Dit jaar bestaat gemeente Bunnik 60 jaar. Daarom is in september de tentoonstelling ’60 jaar in beeld’ in het gemeentehuis te zien. De (digitale) kunstwerken van kinderen en jongeren uit Bunnik, Odijk en Werkhoven kunnen hier onderdeel van zijn. We organiseren namelijk een kunst- en tekenwedstrijd.

Kinderen en jongeren zijn de toekomst. Hoe denken zij dat onze gemeente er over 60 jaar uitziet? Laat ze een (digitaal) kunstwerk maken van gemeente Bunnik in het jaar 2084. Denk aan futuristische gebouwen, zwevende voertuigen en innovatieve technologieën. Zij mogen zelf kiezen met welke materialen ze werken: verf, krijt, kleurpotloden, breien, knippen en plakken of iets digitaal. Alles is mogelijk, zolang het kunstwerk in A3-formaat wordt aangeleverd.

Teken de toekomst

Per persoon kan er maximaal één (digitaal) kunstwerk ingeleverd worden. Dit kan tot 15 augustus 2024 bij de balie van het gemeentehuis. Als het gaat om een digitaal kunstwerk, dan kan dit ook via de mail. Zorg dat de volgende gegevens op de achterkant van het kunstwerk of in de mail staan:

  • Voor- en achternaam en leeftijd van de inzender.
  • Een e-mailadres en/of telefoonnummer, zodat we iemand kunnen bereiken over de uitslag van de kunst- en tekenwedstrijd.
Inleveren via de mail Inleveren in het gemeentehuis

Selectie

We zijn trots op de creativiteit van de kinderen en jongeren in Odijk, Werkhoven en Bunnik. Helaas kunnen we niet alle (digitale) kunstwerken laten zien tijdens de tentoonstelling '60 jaar in beeld'. Daarom kiest de jury, bestaande uit burgemeester Ruud van Bennekom, Wypke Zuidweg, Rijk Roor en Ellen Kroon, de 20 beste inzendingen uit. De jury beoordeelt op creativiteit, technieken en de toekomstvisie.

De uitgekozen inzendingen zijn te zien in de tentoonstelling '60 jaar in beeld', die van 2 tot en met 13 september te bewonderen is in het gemeentehuis.

Uiteindelijk krijgen alle (digitale) kunstwerken die ingezonden zijn een mooie plek in de burgemeestermap '60 jaar'. Deze map bewaart de burgemeester op zijn kamer in het gemeentehuis. Hij kan dan regelmatig door de map bladeren en inspiratie opdoen voor de toekomst van gemeente Bunnik.

Over de jury

Rijk Roor is een kunstschilder uit Odijk. Zijn specialiteit is de verbeelding van het oorspronkelijke landschap van Heuvelrug en Kromme Rijnstreek. Vanuit zijn kunstpraktijk is hij als docent verbonden aan het Cursusproject Bunnik.

Ellen Kroon is beleidsadviseur ruimtelijke ontwikkeling bij de gemeente Bunnik. Als afgestudeerde informatiekundige en planoloog houdt Ellen zich graag bezig met verschillende vraagstukken in de leefomgeving.

  • De uitgekozen inzendingen zijn te zien in de tentoonstelling '60 jaar in beeld', die van 2 tot en met 13 september te bewonderen is in het gemeentehuis. De inzenders kunnen na afloop van de tentoonstelling hun (digitale) kunstwerk mee naar huis nemen. Anders krijgen deze een plek in de burgemeestermap.
  • Onder de uitgekozen inzendingen worden drie inzendingen geselecteerd in de categorieën 'creativiteit', 'techniek' en 'toekomstvisie'. Zij ontvangen een mooie prijs. 

Alle inzendingen kunnen worden getoond op de gemeentelijke website, social media, de digitale nieuwsbrief en op de gemeentepagina in 't Groentje.

Bij het meedoen aan de kunst- en tekenwedstrijd gelden de volgende voorwaarden:

  • Alléén kinderen en jongeren tot en met 18 jaar die in onze gemeente wonen, kunnen meedoen aan de wedstrijd.
  • Ieder kind of jongere mag maximaal één (digitaal) kunstwerk inleveren.
  • Het (digitale) kunstwerk moet gemaakt zijn door de inzender.
  • Alleen (digitale) kunstwerken in A3-formaat maken kans op een prijs. Het maakt niet uit of het (digitale) kunstwerk liggend of staand is.
  • De (digitale) kunstwerken mogen rechtenvrij gebruikt worden door gemeente Bunnik. De gemeente kan de tekeningen gebruiken voor promotionele doeleinden. Als een kunstwerk wordt ingestuurd, wordt automatisch toestemming gegeven voor het gebruik van deze foto voor bijvoorbeeld de gemeentelijke website, social media, folders, flyers, brochures en nieuwsbrieven.