Cupcakewedstrijd

Een verjaardag is niet compleet zonder iets lekkers! Op woensdag 4 september krijgen alle basisschoolkinderen uit onze gemeente de kans om hun bakkunsten te tonen tijdens de cupcakewedstrijd. De uitdaging? Maak en versier thuis een cupcake in het thema 60 jaar.

Inleveren en uitreiking

Ieder kind maakt thuis 1 cakeje (maximaal 10 cm in doorsnede). Op woensdag 4 september tussen 14.00 en 16.00 uur kan het cakeje bij De Schoudermantel in Odijk worden gebracht. Zorg dat er bij de cupcake een cocktailprikker zit met daarop de voor- en achternaam van het kind, de leeftijd en een telefoonnummer. Zo kan de jury zien wie de cupcake gemaakt heeft en contact opnemen.

Na het inlevermoment gaat de jury direct in beraad. Om 16.30 uur worden de winnende cupcakes bekendgemaakt bij De Schoudermantel. Veel bakplezier!

De cupcakewedstrijd is bedacht door twee kinderen uit onze gemeente: Eva Holwerda en Julia Rab. Zij zitten samen met Jeroen Kersten en Charlotte Ruigrok van Cuisine Culinair in de jury. De jury beoordeelt de cupcakes in twee rondes.

Ronde 1

De jury beoordeelt de cupcakes op uiterlijk. Zij selecties 10 cupcakes die doorgaan naar ronde 2. De kinderen die deze cupcake gemaakt hebben, krijgen direct te horen dat zij bij deze selectie zitten.

Ronde 2

De jury beeordeelt de cupcakes vervolgens op smaak en samenstelling. Daaruit kiezen zij de 3 winnende cupcakes.

  • Alle kinderen die een cupcake inleveren, kunnen deze na afloop van de prijsuitreiking weer ophalen en mee naar huis nemen. Daarnaast krijgen zij een klein cadeau als bedankje voor het meedoen.
  • De 3 winnende cupcakes ontvangen allemaal een mooie prijs. 

  • Alléén kinderen van onze gemeente in de basisschoolleeftijd kunnen meedoen aan de cupcakewedstrijd.
  • Ieder kind mag maar één cupcake inleveren.
  • De cupcake mag maximaal 10 cm in doorsnede zijn.
  • Het kind heeft de cupcake zelf gemaakt.
  • Bij de cupcake zit een cocktailprikker met de voor- en achternaam van het kind, de leeftijd en een telefoonnummer.