Bunnik, Engboogerd

Herinrichting

impressie nieuwe inrichting

De Engboogerdbuurt in Bunnik wordt opnieuw ingericht. Eerst zijn de gas- en waterleidingen vervangen. Die werkzaamheden zijn door Stedin en Vitens gestart in 2018 en bijna afgerond. Sinds maart 2020 is aannemer Pauw Dodewaard bezig met de rioolvervanging en herinrichting van de wijk. De werkzaamheden zijn verdeeld in fases en straten.

Planning en omleidingen

Aannemer Pauw voert de rioolvervanging en de herinrichting in de wijk uit. Het werk is opgedeeld in fases per straat. Het rooien van de bomen gebeurt in één keer.

Wat kunt u komende tijd verwachten?

De gemeente is samen met aannemer Pauw Dodewaard, Stedin en Vitens in gesprek over de planning. Zodra de planning duidelijk is, communiceren we dit onder andere via deze pagina. De fases die duidelijk zijn, staan hieronder in de tekeningen.

Plattegrond werkzaamheden Molenweg
Overzicht werkzaamheden Engboogerd

Vertraging werkzaamheden

De werkzaamheden hebben door allerlei omstandigheden vertraging opgelopen. De vertraging heeft meerdere oorzaken:

  • De werkzaamheden bleken ingewikkelder dan van tevoren gedacht.
  • Stedin en Vitens hebben de afgelopen tijd ook gewerkt onder de grond in de Engboogerdbuurt. Met hen hebben we vooraf duidelijke afspraken gemaakt. Zij hebben veel achterstand opgelopen en zijn sommige afspraken niet nagekomen. Hierover zijn we met elkaar in gesprek.
  • Op dit moment bevinden we ons door de coronamaatregelen in een bijzondere situatie. Aannemers voor kabels en leidingen hebben door de maatregelen een periode niet kunnen werken.

De komende tijd krijgt de buurt extra aandacht en wordt de communicatie en het toezicht in de wijk verbeterd. Vanaf eind oktober krijgt de wijk een fulltime toezichthouder.  Hij of zij is aanspreekpunt in de wijk en houdt de werkzaamheden in de gaten.

Contact met de aannemer

Door de huidige coronamaatregelen is het op dit moment niet mogelijk om een fysiek inloopspreekuur bij de aannemer te houden. Voor vragen aan de aannemer kunt u contact opnemen via meldpunt@pauwdodewaard.nl of telefonisch op werkdagen via 0488-412369. U kunt ook een contactformulier (pdf, 118 KB) in de brievenbus van de aannemer doen. Deze brievenbus hangt op de bouwkeet in de Huib van der Vechtlaan.

Check de Omgevingsapp

Benieuwd naar alle updates, wijzigingen en weetjes rondom de werkzaamheden in de Engboogerdbuurt? Download dan de Omgevingsapp. Hier plaatsen we wekelijks nieuwe updates over de werkzaamheden. U kunt de Omgevingsapp gratis downloaden voor Android of voor Apple. 

Werkzaamheden Stedin

De hoofdleidingen voor het gas in de Engboogerdbuurt zijn klaar. Een aantal huisaansluitingen moeten nog worden vervangen. Meestal is dit alleen nog in de tuin, maar soms moet daarvoor de stoep ook open. Klik op deze link voor een volledig overzicht van de planning van Stedin. (pdf, 210 KB)

Hoe gaat het er uit zien?

Samen met de bewoners is het plan voor de herinrichting gemaakt.
De uitgangpunten hiervoor waren:

  1. Verkeersveilige straten
  2. Beter bewandelbaar
  3. Extra speel- en ontmoetingsplekken
  4. Geliefd en nog aantrekkelijker, passend bij de identiteit en historie van de wijk
  5. Meer groen
  6. Klimaatbestendiger
  7. Geen ongewenste afwenteling: doordachte en gezamenlijk overeengekomen keuzes