Bunnik, Engboogerd

Herinrichting

impressie nieuwe inrichting

De Engboogerdbuurt in Bunnik wordt opnieuw ingericht. Eerst zijn de gas- en waterleidingen vervangen. Die werkzaamheden zijn door Stedin en Vitens gestart in 2018 en inmiddels afgerond. Sinds maart 2020 is aannemer Pauw Dodewaard bezig met de rioolvervanging en herinrichting van de wijk. Vanwege asbesthoudende kit in het oude riool liggen de werkzaamheden tijdelijk stil.

Stand van zaken

Op donderdagavond 20 januari is het onderwerp Engboogerd in het Open Huis geweest. Er zijn verschillende scenario’s besproken waarop de werkzaamheden in de Engboogerdbuurt in de toekomst kunnen worden uitgevoerd. De wethouder heeft aan de gemeenteraad gevraagd om hierover een besluit te nemen. Verschillende bewoners hebben wensen en aandachtspunten meegegeven voor het vervolg van het project.

Op donderdag 3 februari neemt de gemeenteraad een definitief besluit over de voortgang van de werkzaamheden in de Engboogerdbuurt.

De raadsvergadering is op 3 februari online te volgen via Live verbinding raadzaal. De vergadering start om 19.30 uur.

Blijf op de hoogte met de BouwApp!

We plaatsen regelmatig updates in de BouwApp over de voortgang van het project. Via deze app kunt u ook vragen stellen. 
Hoe download u de app?

  1. Ga naar de appstore en download de gratis app (beschikbaar voor Android en Apple). Zoek in de appstore op ‘BouwApp’. 
  2. Open de app en zoek naar ‘Herinrichting Engboogerdbuurt Bunnik’.
  3. Open het project en klik op ‘volgen’.
  4. U volgt nu het project in de BouwApp en ontvangt updates. 

Interview met inwoner Engboogerd

Meinte bij zijn afgekoppelde regenpijp.

De herinrichting van de Engboogerdbuurt in Bunnik ligt tijdelijk stil omdat er asbest is aangetroffen in het oude riool. Een goed moment om stil te staan bij het proces tot nu toe. Want niet alles is goed gedaan. De gemeente interviewt Meinte Blaas, bewoner van de Engboogerdbuurt. Lees het hele interview hier.