Frisse start en leerzame middag in de Engboogerdbuurt

In de week van 16 mei 2022 vonden twee leuke gebeurtenissen plaats in de Engboogerdbuurt: met een frisse start is er begonnen aan de werkzaamheden voor de herinrichting én er is een klimaatbestendige buurtmiddag georganiseerd. 

Werkzaamheden Engboogerdbuurt

De werkzaamheden in de wijk hebben een tijd stilgelegen vanwege asbest in het riool, maar sinds maandag 16 mei is het project weer volop aan de gang. De Ter Hulsstraat en de Molenweg zijn als eerste aan de beurt. Om de werkzaamheden goed te beginnen, ontvingen alle bewoners een doosje pepermunt en een contactkaartje in de brievenbus. 

Een geslaagde groene klimaatmiddag

Afgelopen woensdag was er nog een hoogtepunt voor de wijk. Het was tijd voor de gezellige en leerzame klimaatbestendige buurtmiddag. Het was een mooie dag met veel buurtbewoners en natuurlijk volop zon!

Op het centrale punt bij de speeltuin Deken Heinenstraat werd er in verschillende kramen informatie gegeven over groene daken, regentonnen en afkoppelen. Ook hebben buurtbewoners veel van elkaar geleerd. Zo’n 30 mensen hebben de buurtwandeling gelopen en hebben in de tuinen van hun buren gezien welke klimaatbestendige maatregelen er zijn. 

De kinderen uit de wijk hebben ook een plezierige middag gehad. Door het warme weer was de ijscokar razend populair: er zijn ruim 150 ijsjes gehaald. Ook werd er druk gesprongen op het grote springkussen, genoten van de suikerspin, gespeeld met de watertafel en werden er mooie bloembommen gemaakt.

Kortom: het was een geslaagde middag voor jong en oud en bovendien een mooie aftrap voor de herinrichting van de Engboogerdbuurt! De gemeente wil daarom iedereen bedanken die er was of heeft geholpen bij de organisatie.