Verken uw idee

Om te kijken of het mogelijk is om een omgevingsvergunning te krijgen, kunt u uw idee verkennen. U kunt dan een vooroverleg aanvragen. In het vooroverleg wordt uw plan getoetst aan alle eisen. Ons doel is om een vooroverleg in ongeveer acht weken af te handelen, dit hangt af van de grootte van de aanvraag. 

Het vooroverleg is niet verplicht, maar voor de complexere en vaak wat grotere plannen adviseren wij om wel gebruik te maken van deze mogelijkheid. Het geeft u namelijk inzicht of uw initiatief wenselijk en/of haalbaar is en voorkomt onnodige kosten. Tijdens het vooroverleg maken we onderscheid tussen de intake- en omgevingstafel.

Een vooroverleg indienen

Een vooroverleg aanvragen brengt kosten met zich mee. Zie hiervoor de legesverordening van de gemeente. U kunt dit op twee manieren indienen:

U dient een vooroverleg in door uw aanvraag voor een omgevingsvergunning als concept in te dienen in het Omgevingsloket. Dit kunt u aangeven in de laatste stap (stap 7: verzoek indienen).

Als u voor uw aanvraag voor een omgevingsvergunning niet de mogelijkheid heeft dit als concept in te dienen, dan kunt u via de website van de gemeente een vooroverleg indienen.  

Van concept naar definitief in het Omgevingsloket

Indien u eerder een conceptverzoek heeft ingediend kunt u deze aanvraag omzetten naar een definitieve aanvraag. Dit kunt u doen als volgt: 

  1. Ga naar ‘Mijn Omgevingsloket’ en zoek het project op waarvoor uw de aanvraag definitief wilt maken; 
  2. Klik op het desbetreffende project; 
  3. Wijzig daar waar nodig in de stappen de informatie voor uw aanvraag; 
  4. Geef vervolgens in de laatste stap (stap 7: verzoek indienen) aan dat u uw verzoek nu als definitief wilt indienen en dien de aanvraag in;
  5. Uw aanvraag is nu definitief ingediend.