Vrijwilligerswerk

Als u tijd over heeft en graag anderen helpt, kunt u vrijwilligerswerk gaan doen. Vrijwilligerswerk is niet alleen een manier om anderen te helpen, maar ook een mooie kans om nieuwe mensen te ontmoeten, nieuwe vaardigheden te leren en uw eigen kwaliteiten te ontdekken. 

Wat voor vrijwilligerswerk kunt u doen?

Er zijn diverse organisaties en verenigingen die regelmatig op zoek zijn naar gemotiveerde vrijwilligers om hen te ondersteunen bij verschillende activiteiten en projecten. Op de website van BunnikSamen vindt u de meest recente vacatures in onze gemeente.

Bekijk de vacatures

Vraag en antwoord

De gemeente Bunnik vindt vrijwilligerswerk erg belangrijk. Het is dan ook niet de bedoeling dat vrijwilligers zelf opdraaien voor de risico's die samenhangen met het werk. Daarom heeft gemeente Bunnik een collectieve verzekering afgesloten voor vrijwilligers. De verzekering geldt voor alle Bunnikse inwoners die als vrijwilliger werken. Meer informatie over de verzekering vindt u op deze pagina.

Als u in de bijstand zit, kunt u vrijwilligerswerk doen. U doet nieuwe ervaring op en leert nieuwe mensen kennen. Zo blijft u actief en dat is een voordeel bij het solliciteren naar een vaste baan.

Ook komt u misschien in aanmerking voor sociale activering. Dit houdt in dat u tegen een vergoeding vrijwilligerswerk mag doen. U behoudt dan nog steeds uw uitkering. Bij uw uitkeringsinstantie kunt u vragen naar de mogelijkheden hiervoor.