Wanneer en waar kan ik stemmen?

Stemmen voor deze verkiezingen doet u in principe in uw eigen gemeente. Als u in een andere gemeente wil stemmen, moet u een kiezerspas aanvragen. Stemmen vanuit het buitenland is ook mogelijk. Hieronder staat meer informatie over hoe u kunt stemmen.

Om te stemmen gaat u naar een stembureau in onze gemeente. U mag zelf kiezen naar welke u gaat. Dit zijn alle locaties:

 • Locatie 78 (Burgemeester van de Weijerstraat 78, 3981 EK, Bunnik)
 • Prikkebeen (Huib van de Vechtlaan 4, 3981 WC, Bunnik)
 • Rijnzaal, 2 zalen (Camminghalaan 25, 3981 GD, Bunnik)
 • Dagkerk Odijk (Sint Nicolaaslaan 1, 3984 JA, Odijk)
 • Dorpshuis Odijk, 2 zalen (Rijneiland 7, 3984 MA, Odijk)
 • Gemeentehuis Odijk (Singelpark 1, 3984 NC, Odijk)
 • De Stevenshoek (Brink 5, 3985, SB, Werkhoven)
 • MFA Het Kwartier (De Curtis 7c, Werkhoven)

Dit jaar is er een extra stembureau in Werkhoven, in MFA Het Kwartier. Zo hopen we de drukte bij De Stevenshoek te verminderen. Vorig jaar hebben we ook gezien dat het bij de Dagkerk in Odijk drukker was dan bij andere locaties in Odijk. Als u daar wilt stemmen, overweeg dan eens om naar een andere locatie in het dorp te gaan. Dat helpt bij de doorstroom en maakt het tellen van de stemmen makkelijker.

Als u graag online wil kijken waar u kan stemmen, kan dat via de website Waar is mijn stemlokaal?. Daar ziet u ook welke voorzieningen op iedere locatie aanwezig zijn.

De stembureaus zijn open op donderdag 6 juni van 07.30 uur tot 21.00 uur.

In deze video van de Rijksoverheid wordt precies verteld hoe alles verloopt als u gaat stemmen.

Het uitgangspunt is dat u als kiezer uw stem zelfstandig uitbrengt, zonder hulp van derden. Alleen als u wegens uw lichamelijke gesteldheid hulp nodig heeft, dan mag iemand u bij het stemmen helpen. Dat kan iemand zijn die u zelf meeneemt, maar het mag ook iemand van het stembureau zijn.

Wilt u in een andere gemeente stemmen? Dan moet u een kiezerspas aanvragen. Dat kan op twee manieren: schriftelijk, of mondeling aan de balie van de gemeente.

 • Schriftelijke aanvraag kiezerspas
  Een kiezerspas kunt u schriftelijk aanvragen via een aanvraagformulier. Deze kunt u downloaden via deze link (pdf, 604 KB) of afhalen bij de balie. Een schriftelijke aanvraag voor een kiezerspas moet uiterlijk maandag 3 juni bij de gemeente binnen zijn.
 • Mondelinge aanvraag kiezerspas
  Mondeling een kiezerspas aanvragen kan tot woensdag 5 juni 12.00 uur. Hiervoor moet u zich persoonlijk melden aan de balie van het gemeentehuis. Neem (een kopie van) uw identiteitsbewijs mee.

Woont u in het buitenland? Of bent u tijdens de Europees Parlementsverkiezing in het buitenland voor bijvoorbeeld werk of vakantie? En wilt u bij de verkiezingen vanuit het buitenland stemmen? Dan moet u dit regelen via de gemeente Den Haag. Zij organiseert de verkiezingen voor kiezers buiten Nederland.

Wat uw opties zijn en hoe u dit moet regelen, hangt af van uw situatie. Ook zijn er verschillende deadlines waarop aanvragen binnen moeten zijn. Het maakt uit of u echt in het buitenland woont of er tijdelijk bent (bijvoorbeeld voor werk of vakantie). Alle informatie is te vinden op de website van gemeente Den Haag.

Heeft u vragen over stemmen vanuit het buitenland? De gemeente Den Haag organiseert de verkiezingen voor kiezers buiten Nederland. Bel de unit Verkiezingen via telefoonnummer +31 70 353 44 00. Of stuur een e-mail naar kbn.verkiezingen@denhaag.nl.