Vrijwilliger Tanja realiseerde voetbalveld mede dankzij Bunnik Aan Zet Fonds

Heeft u een goed idee voor uw straat, buurt of wijk? Misschien heeft u wel eens gehoord van het Bunnik Aan Zet Fonds. Dit fonds is een initiatief van de gemeente Bunnik om inwoners met behulp van een startsubsidie te stimuleren om ideeën en plannen uit te werken die mensen bij elkaar brengen. Tanja de Vries vroeg vorig jaar een subsidie aan bij het Bunnik Aan Zet Fonds en vertelt u graag meer over haar ervaring.

’Het begon eigenlijk in de coronatijd’, begint Tanja met vertellen. ‘Ik doe vrijwilligerswerk bij de Huiskamer van Odijk en ik merkte dat de ouderen door corona wat eenzaam werden. Rond sinterklaas bedacht ik de actie ‘gluurpietjes’. Samen met de klas van een van mijn kinderen maakte ik tekeningen en die verspreidde ik onder de ouderen. De ouderen konden deze weer achter het raam plakken en zo ontstond er een soort van contact. De actie was zo’n succes dat we afgelopen jaar met de kleuterklassen van alle drie de basisscholen uit Odijk hieraan organiseerde. En zo raakten we in gesprek wat voor dingen we als scholen gezamenlijk konden aanpakken’.

‘Het voetbalveldje achter de scholen was al jaren een doorn in het oog’, gaat Tanja verder. ‘Het was een verharde modderpoel. Daardoor kwamen de kinderen vaak vies thuis of soms nog erger: met blessures’. Tijd om actie te ondernemen dus. Tanja ging in gesprek met de drie scholen en samen bedachten ze een plan om geld in te zamelen. Er werden flessen ingezameld en er werd een markt en een sponsorloop georganiseerd. En daar werd natuurlijk media-aandacht aan geschonken. Zo kwam het Bunnik Aan Zet Fonds op het pad van Tanja. ‘Ik kreeg een berichtje van Lex Heijnis, lid van de adviescommissie van het Bunnik Aan Zet fonds. Of het Bunnik Aan Zet Fonds niks voor mij was? Het klonk als een goed idee en zo maakte ik een presentatie’.

Niet veel later mocht Tanja haar plan presenteren aan de adviescommissie van het Bunnik Aan Zet Fonds. ‘Dat verliep eigenlijk heel prettig. Al gauw werd duidelijk dat ik te voorzichtig had aangevraagd. Door mijn voorbereidingen wist ik wat ik nodig had en kon ik makkelijk de presentatie geven. Na mijn presentatie werd een hoger budget snel goedgekeurd en kon het voetbalveldje gerealiseerd worden’. Het veldje ligt er al sinds vorige zomer, maar onlangs werd het veldje officieel geopend. ‘Er wordt met zoveel plezier gebruik gemaakt van het veldje! Mede dankzij het Bunnik Aan Zet Fonds hebben we dit kunnen realiseren’.