Vanaf 1 december mogelijkheid tot digitaal rijbewijs aanvragen

Vanaf 1 december kunt u als inwoner van gemeente Bunnik uw rijbewijs digitaal verlengen of uitbreiden met een categorie. Dit betekent dat u hiervoor niet per se naar het gemeentehuis hoeft te komen.

Het voordeel van digitaal aanvragen is dat u maar één keer naar het gemeentehuis hoeft te komen, namelijk om het rijbewijs op te halen. Dat kan dan al na 2 werkdagen. Bij een aanvraag in het gemeentehuis duurt dat 5 werkdagen. Voor het ophalen van een rijbewijs maakt u altijd een afspraak. Overigens blijft het ook mogelijk om in het gemeentehuis een rijbewijs te verlengen.

Om digitaal uw rijbewijs te verlengen, heeft u een nieuwe pasfoto nodig die gemaakt wordt door een RDW erkende fotograaf. In onze gemeente kan dat bij Bij Jonker Optiek in Bunnik en Angeles Mode in Odijk. Zij kunnen hier een toeslag voor vragen. Ook kunt u in het hele land terecht in fotohokjes, bijvoorbeeld op de grote treinstations. De fotograaf stuurt uw foto en e-mailadres door naar de RDW. Vervolgens krijgt u van de RDW een mail en kunt u de aanvraag zelf verder afronden. Meer weten over hoe dit hele proces in zijn werk gaat? Kijk op onze pagina over het rijbewijs of ga naar www.rdw.nl/rijbewijsverlengen.