Opruimactie fout gestalde fietsen

Volgende week start in Bunnik een grote opruimactie van fietsen die al te lang op één plek staan geparkeerd. Dit doen we door deze fietsen te labelen. Als de fiets er na 21 dagen nog steeds staat, wordt deze weggehaald en naar het recyclingstation gebracht. Zo houden we onze openbare ruimte netjes. 

We voeren deze actie uit omdat fietsen die blijven staan of worden achtergelaten ervoor zorgen dat er veel minder ruimte is voor andere mensen die hun fiets netjes willen stallen. De gemeente krijgt regelmatig klachten dat er weinig plek om fietsen te parkeren bij de winkels. Fietsen die achterblijven zorgen ook voor overlast en een verwaarloosde indruk. Daarom focust deze actie zich op de volgende straten in Bunnik: Langstraat, Dorpsstraat/hoek Smalleweg, Het Slot, Van Hardenbroeklaan/hoek Provincialeweg, John F. Kennedylaan, Achterom, Eendrachtstraat, Krommerijnstraat, Tussenin en Kerkpad.

De eigenaar van een weggehaalde fiets heeft 13 weken de tijd om de fiets op te halen. Hiervoor moet betaald worden. Worden de fietsen niet opgehaald? Dan gaan ze naar de kringloopwinkel of worden ze vernietigd.

Weghalen van de fietsen is toegestaan omdat er regels over het stallen van fietsen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Bunnik staan. Daarin staat bijvoorbeeld dat een fiets in de winkelgebieden maximaal 21 dagen achter elkaar mag blijven staan.