Mijn fiets is weg

Heeft u uw fiets ergens geparkeerd, maar staat deze daar niet meer? Dan kan het zijn dat wij deze hebben weggehaald. Of misschien is uw fiets gestolen.

Opruimacties

Regelmatig houden wij opruimacties van fietsen. We voeren deze acties uit omdat:

  • Fietsen die lang blijven staan of worden achtergelaten, zorgen ervoor dat er minder ruimte is voor andere mensen die hun fiets netjes willen stallen.
  • De gemeente en de NS krijgen regelmatig klachten dat er weinig plek is in de fietsenstallingen bij het station of bij de winkels.
  • Fietsen die achterblijven buiten de stallingen zorgen ook voor overlast en een verwaarloosde indruk.

Als er een actie bezig is, kunt u daar informatie over vinden in ons nieuwsoverzicht of op onze sociale media kanalen. Er worden dan fietsen gelabeld die al te lang op één plek en/of buiten de rekken geparkeerd staan. Als de fiets er na 21 dagen nog steeds staat, wordt deze weggehaald en naar het recyclingstation gebracht. De eigenaar van de fiets heeft daarna 13 weken de tijd om de fiets op te halen. Hiervoor moet betaald worden. Hoe dat werkt, leest u onderaan deze pagina. Worden de fietsen niet opgehaald? Dan gaan ze naar de kringloopwinkel of worden ze vernietigd.

Weghalen van de fietsen is toegestaan omdat er regels over het stallen van fietsen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Bunnik staan. Daarin staat bijvoorbeeld dat een fiets bij het station, in de winkelgebieden, bij de belangrijkste bushaltes in Bunnik, Odijk en Werkhoven en bij de Vletweide in Bunnik maximaal 21 dagen achter elkaar mag blijven staan. Ook mag op veel plekken een fiets alleen in de stalling worden gezet.

U kunt bezwaar maken als u denkt dat wij onterecht uw fiets hebben verwijderd. Op de pagina over bezwaar maken leest u hoe dit moet.

Is uw fiets weggehaald?

Als uw fiets door ons is weggehaald, kunt u deze doordeweeks bij het recyclingstation (Rumpsterweg 4, Bunnik) weer ophalen. U heeft 13 weken de tijd om uw fiets op te halen. De openingstijden van het recyclingstation kunt u vinden op de website van Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN). Op zaterdag is er helaas geen tijd om uw fiets terug te geven, omdat het dan vaak druk is bij het recylingstation.

Stap 1: betalen 

U krijgt uw fiets weer terug nadat u betaald heeft. U moet dan de originele sleutel en het bewijs van betaling meenemen. Betalen kan op twee manieren:

Betaal online Maak een afspraak

€ 25,-

Stap 2: ophalen van uw fiets

Nadat u betaald heeft, kunt u uw fiets ophalen. Maak hiervoor een afspraak met één van de boa's via de mail (boa@bunnik.nl). Zij komen naar het recyclingstation om uw fiets terug te geven.

U kunt ook direct naar het recyclingstation gaan. Dan roept RMN een boa op om langs te komen. U moet dan dus wel even wachten tot de boa ook bij het recyclingstation is. Denk eraan uw fietssleutel en het bewijs van betaling mee te nemen.

Fiets gestolen

Het kan ook zijn dat uw fiets gestolen is. In dat geval kunt u het beste aangifte doen bij de politie.