Maaiwerkzaamheden door snelle groei van gras

Door de recente weersomstandigheden groeit het gras in onze gemeente momenteel erg snel. De aannemer heeft het dan ook druk met het bijhouden van het maaien. De combinatie van langdurige vochtigheid gevolgd door warme dagen en nachten zorgt voor een versnelde groei. 

Vanwege een natte winter en voorjaar konden de maaiwerkzaamheden pas laat van start gaan. Te vroeg beginnen zou te veel schade aan de gazons veroorzaken door het rijden van sporen op de natte ondergrond. 

Het gevolg van de snelle groei is dat er veel gemaaid gras blijft liggen, wat het verse gras kan verstikken. Korter gemaaid gras blijft minder liggen en verstikt het nieuwe gras minder. 

Als er te veel gras blijft liggen, zal de aannemer in de volgende ronde het overtollige gras opruimen met een opraapwagen. Dit zorgt ervoor dat onze gazons mooi groen en gezond blijven. Ook wordt momenteel in het kader van de veiligheid op veel plekken de eerste meter vanaf de weg en de zichthoeken gemaaid. Dit wordt meteen opgezogen en afgevoerd. Ook het ruwe gras wordt op deze manier gemaaid.