Europees Parlementsverkiezing: stemmen met een andere nationaliteit

Op 6 juni kunt u in Nederland stemmen voor de Europees Parlementsverkiezing. Woont u in Nederland, maar hebt u de nationaliteit van een ander Europees land? Dan kunt u ervoor kiezen om in Nederland te stemmen voor de Nederlandse leden.

U moet zich dan registreren als kiezer in Nederland. Als het goed is, heeft u hier ook een brief over gekregen. Registreren doet u door een formulier in te vullen, namelijk het formulier ‘Verklaring stemmen voor het Europees Parlement (Y32)’. Deze moet uiterlijk 23 april bij de gemeente ingeleverd zijn. Op onze website is dit formulier in verschillende talen te vinden. Ook staat daar meer informatie over hoe dit precies moet. Twijfelt u of u al geregistreerd bent? Of wilt u uw gegevens controleren of aanvullen? Neem dan contact op met afdeling Burgerzaken via info@bunnik.nl of 030 659 48 48.

Stemmen met Nederlandse nationaliteit

Als u de Nederlandse nationaliteit hebt, werkt stemmen gewoon zoals u gewend bent. Natuurlijk is het wel goed om, als u iemand met een andere Europese nationaliteit kent, hem of haar te wijzen op deze informatie. Samen zorgen we ervoor dat iedereen gebruik maakt van hun stemrecht!