60 jaar gemeente Bunnik

Over een paar maanden is het zover! Dan bestaat gemeente Bunnik alweer 60 jaar. Op 1 september 1964 werden de gemeenten Bunnik, Odijk en Werkhoven namelijk samengevoegd tot één gemeente. Van zondag 1 september tot en met zondag 8 september 2024 gaan we dit samen vieren met een week vol feestelijke activiteiten. Feest u met ons mee?

Het programma

We trappen onze verjaardag muzikaal af. In de Barbarakerk vindt namelijk een korenmanifestatie plaats. Verder is twee weken lang de tentoonstelling ’60 jaar in beeld’ in het gemeentehuis te bewonderen. Het Mobiel Media Lab komt weer langs en er is een senioren pubquiz in de raadszaal. Een verjaardag is natuurlijk niet compleet zonder iets lekkers. Twee kinderen uit onze gemeente bedachten daarom de cupcake-wedstrijd. We sluiten de week af met Bunniks Mooiste.

U bent van harte welkom om langs te komen en/of deel te nemen aan de activiteiten. Meer informatie over het jubileumjaar en het programma vindt u op de webpagina '60 jaar'.

Stuur uw creatie in voor de tentoonstelling '60 jaar in beeld' 

Op maandag 2 september wordt de tentoonstelling '60 jaar in beeld' geopend. In de tentoonstelling ziet u foto's van gemeente Bunnik door de jaren heen en kunstwerken die gaan over de toekomst. Uw creatie of die van uw (klein)kind kan daar ook te zien zijn. We organiseren namelijk twee wedstrijden.

Kunst- en tekenwedstrijd 

Kinderen en jongeren zijn de toekomst. Hoe denken zij dat onze gemeente er over 60 jaar uitziet? Laat ze een (digitaal) kunstwerk maken van gemeente Bunnik in het jaar 2084. Denk aan futuristische gebouwen, zwevende voertuigen en innovatieve technologieën. Zij mogen zelf kiezen met welke materialen ze werken: verf, krijt, kleurpotloden, breien, knippen en plakken of iets digitaal. Alles is mogelijk, zolang het kunstwerk in A3-formaat wordt aangeleverd. 

Per persoon kan er maximaal één (digitaal) kunstwerk ingeleverd worden. Dit kan tot 15 augustus 2024 bij de balie van het gemeentehuis. Als het gaat om een digitaal kunstwerk, dan kan dit ook via de mail: 60jaar@bunnik.nl

Zorg dat de volgende gegevens op de achterkant van het kunstwerk of in de mail staan: 

  • Voor- en achternaam en leeftijd van de deelnemer. 
  • Een e-mailadres en/of telefoonnummer, zodat we iemand kunnen bereiken over de uitslag van de kunst- en tekenwedstrijd. 

Fotowedstrijd

Deel uw mooiste herinnering in onze gemeente. Dit kan van alles zijn: een foto van uw bruiloft, verjaardagsfeest, een plek die u dierbaar is of gewoon een mooie foto die u (onlangs) gemaakt heeft in de gemeente. Het maakt ook niet uit hoe oud uw foto is, zolang deze tussen 1 september 1964 en nu is genomen.  

Stuur uw foto vóór 15 augustus 2024 in. Dit kan door een mail te sturen naar 60jaar@bunnik.nl. Vermeld in uw aanmelding uw naam, waar de foto gemaakt is, wie er op de foto staan en vertel het verhaal achter de foto. U kunt maximaal 2 foto’s insturen. Lukt het niet om deze digitaal te versturen? Laat het ons weten via 60jaar@bunnik.nl of bel met 030 659 48 48.