Bomenkap vanuit de gemeente

Gemeente Bunnik is een groene gemeente en dat willen we graag zo houden. We zorgen ervoor dat de bomen gezond blijven en in goede conditie zijn. De bomen van de gemeente worden periodiek onderhouden door een specialistisch team. Ook worden de bomen eens in de drie jaar gecontroleerd via de boom veiligheid controle (BVC). Monumentale bomen worden een keer per jaar gecontroleerd. Soms blijkt dat een boom niet meer veilig is of een ziekte heeft. In sommige gevallen is snoeien niet genoeg. Wanneer dit nodig is, worden sommige bomen daarom gekapt.

Welke bomen worden gekapt?

Op de kaart hieronder ziet u welke bomen in de gemeente gekapt worden.

  1. U kunt uw straatnaam of dorp invoeren om te zien welke bomen er bij u in de buurt worden gekapt.
  2. De kleur van de boom in de kaart geeft aan of er een kapvergunning nodig is. Paars: kapvergunning niet nodig. Blauw: kapvergunning aanvraag. Geel: kapvergunning verleend. Rood: kapvergunning bezwaarprocedure. Groen: kapvergunning geweigerd.
  3. Als u op een boom klikt dan staat er informatie over de boomsoort, het besluit en de herplanting.
Bekijk kaart in volledig venster (Verwijst naar een externe website)

Wanneer is een kapvergunning nodig?

Aangevraagde en verleende kapvergunningen kunt u bekijken op de pagina 'officiële bekendmakingen'. Volgens de bomenverordening gemeente Bunnik(Verwijst naar een externe website) is een kapvergunning bij bomen verplicht als het gaat om:

  • Een houtachtig, overblijvend gewas met een diameter van minimaal 25 centimeter, gemeten op 130 centimeter boven het maaiveld. In het geval van meerstammigheid, geldt de omtrek van de dikste stam.
  • Als de boom of houtopstand deel uitmaakt van landschappelijke beplanting in het buitengebied.

Er is geen kapvergunning nodig voor bomen die niet aan deze omschrijving voldoen. Op de bomenkaart (onder het kopje ‘welke bomen worden er gekapt?’) ziet u om welke bomen dit gaat.