Eenmalige energievergoeding €800,-

Met een laag inkomen kunt u in aanmerking komen voor een eenmalige energievergoeding (maximaal €800,-). Met deze vergoeding kunt u uw energierekening verlagen. Denk bijvoorbeeld aan energiebesparende maatregelen in huis en/of het vervangen van een verouderd huishoudapparaat door een energiezuinigere variant.

Een voorwaarden om deze eenmalige energievergoeding te ontvangen, is dat er eerst (gratis) een energiecoach bij u thuis komt om u te adviseren bij energiebesparingsmogelijkheden. Ook wordt er besproken of er mogelijk apparaten in aanmerking komen om vervangen te worden door energiezuinigere apparaten. De vergoeding die u kunt ontvangen is gebaseerd op de te maken kosten en is maximaal 800 euro*. Deze toeslag staat los van de eenmalige energietoeslag van €1300,- vanuit de regering.

*)Deze regeling loopt zolang er geld beschikbaar is.

Waar kunt u de toeslag voor gebruiken?

Zodra uw aanvraag binnen is, neemt een energiecoach contact met u op voor het maken van een afspraak. Deze afspraak is bij u thuis. De energiecoach denkt mee over mogelijkheden om uw energierekening te verlagen. Het gesprek met de energiecoach is gratis.

U kunt de vergoeding voor verschillende maatregelen krijgen:

Soms kan de energiecoach direct bij u thuis kleine aanpassingen maken om energie te besparen. Ook kan de coach andere energiebesparende maatregelen adviseren en producten bij u achterlaten. Daarnaast bespreekt de energiecoach met u wat er nodig is aan klussen om nog meer energie te besparen. Bijvoorbeeld welk apparaat u mogelijk kunt vervangen door een energiezuiniger apparaat. Zo krijgt u de juiste adviezen en bespaart u het meeste geld. 

U kunt denken aan energiebesparende maatregelen als:

•    Isolatiefolie
•    Isoleren van uw eigen huis
•    Waterbesparende douchekop
•    Zuinige koelkast of wasmachine
•    LED lampen
•    Zonnepanelen
•    Isolatie van de leidingen

Let op: u moet wel kunnen aantonen dat deze maatregelen zijn geïnstalleerd.

Woont u in een huurhuis? Geen zorgen. Ook dan kunt u een aanvraag doen. Er worden dan alleen maatregelen gedaan die mogen van de woningbouwvereniging.

Wilt u andere inwoners helpen om hun energierekening te verlagen? Dat kan! We zijn op zoek naar energieklussers en -coaches. Stuur bij interesse een mail naar duurzaam@bunnik.nl.

De gemeente Bunnik geeft u de mogelijkheid om uw oude (onzuinige) apparaten te vervangen door een nieuw, energiezuinig apparaat. Voorbeelden van oude (onzuinige) apparaten: 

  • Koelkast 
  • Vaatwasser 
  • Wasmachine of droger 

Een voorwaarde is dat er eerst een energiecoach bij u langskomt. De energiecoach kan u dan meteen helpen bij welk apparaat u het beste kunt vervangen en adviseren bij een vervangend energiezuinig apparaat.  Let op: het vervangende apparaat dient minimaal een energielabel C of beter te hebben. De vergoeding is maximaal €800,-.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de eenmalige energievergoeding van €800,- zijn een aantal voorwaarden van toepassing. Wilt u weten of u in aanmerking komt? Bekijk de voorwaarden op deze pagina.

Aanvragen

Vraag energiehulp aan via het formulier (zie aanmeldknop hieronder). Wanneer wij het formulier hebben ontvangen, neemt een energiecoach contact met u op voor het maken van een afspraak. Tijdens de afspraak komt dan naar voren hoe u uw energierekening het beste kunt verlagen en hoe u het beste gebruik kunt maken van de energievergoeding.

Vraag uw toeslag aan