Eenmalige energietoeslag €400,-

Met een laag inkomen kunt u in aanmerking komen voor een eenmalige energietoeslag (maximaal €400,-). Met deze toeslag kunt u uw energierekening verlagen. Denk bijvoorbeeld aan energiebesparende maatregelen in huis, het vervangen van verouderde huishoudapparatuur en/of een gesprek met een energiecoach. Deze toeslag staat los van de eenmalige energietoeslag van €1300,- vanuit de regering.

Waar kunt u de toeslag voor gebruiken?

U kunt de toeslag op verschillende manieren gebruiken:

Eén van onze energiecoaches komt bij u thuis langs en installeert kleine maatregelen om de energierekening te verlagen. Daarnaast bespreekt deze coach met u wat er nodig is aan klussen of apparaten. Zo krijgt u de juiste maatregelen en bespaart u het meeste geld. Het gesprek met de energiecoach is gratis. 

Woont u in een huurhuis? Geen zorgen. Ook dan kunt u een aanvraag doen. Er worden dan alleen maatregelen geplaatst die mogen van de woningbouwvereniging.

Wilt u andere inwoners helpen om hun energierekening te verlagen? Dat kan! We zijn op zoek naar energieklussers en -coaches. Op deze pagina leest u hier meer over.

De gemeente Bunnik geeft u de mogelijkheid om uw oude (onzuinige) apparaten te vervangen door een nieuw, energiezuinig apparaat. Voorbeelden van oude (onzuinige) apparaten: 

  • Koelkast 
  • Vaatwasser 
  • Wasmachine of droger 

Wilt u hulp bij welk apparaat u het beste kunt vervangen? Naast uw aanvraag voor het vervangen van apparatuur, kunt u een gratis gesprek aanvragen. Dit gaat allemaal via het formulier (zie 'aanvragen' op deze pagina).

Heeft u geen hulp nodig? Dan kunt u direct een vergoeding aanvragen om zelf uw energiebesparende maatregelen aan te schaffen. U ontvangt dan maximaal €400,-. Let op: u moet dan wel aantonen dat deze maatregelen geïnstalleerd zijn.

U kunt denken aan energiebesparende maatregelen als:

•    Isolatiefolie
•    Isoleren van uw eigen huis
•    Waterbesparende douchekop
•    Zuinige koelkast of wasmachine
•    LED lampen
•    Zonnepanelen
•    Isolatie van de leidingen

Aanvragen

Vraag uw toeslag aan via het formulier (zie aanmeldknop hieronder). Wanneer wij het formulier hebben ontvangen, nemen we contact met u op.

Vraag uw toeslag aan

* Lees eerst waar u de toeslag voor kunt gebruiken en wat de voorwaarden zijn, voordat u het formulier invult.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de eenmalige energietoeslag van €400,- zijn een aantal voorwaarden van toepassing. Wilt u weten of u in aanmerking komt? Bekijk de voorwaarden op deze pagina.