Burgemeester

Ruud van Bennekom

Op deze pagina leest u de blog van de burgemeester in het teken van Corona.

Het openingsdilemma

Ruud van Bennekom

28 april 2021
"Deze week is een bijzondere week in de lange tijd dat de coronapandemie nu al duurt. De situatie is al maanden zeer ernstig. En als gevolg daarvan zitten we in een strenge lockdown met veel beperkingen.

Maar gelukkig. Op woensdag 28 april is een eerste voorzichtige stap in het openingsplan van de rijksoverheid.

We verlangen er zo lang al naar en nu gaat het werkelijk gebeuren. Overdag mogen de terrassen weer open. Winkelen hoeft niet meer op afspraak. De avondklok wordt opgeheven en thuis mogen we twee gasten per dag ontvangen.

Net als ik bent u vast blij dat er een ommekeer is en dat we de stappen zien die de komende maanden voor ons liggen. Eindelijk op weg naar het gewone leven waar we zo naar verlangen. De vaccinaties komen nu goed op gang en alles bij elkaar geeft dat het gevoel dat het beter gaat.

Maar helaas is er ook een tegenbeeld. Dagelijks krijg ik de aantallen besmettingen en ziekenhuisopnames te horen. We zitten nog volop in de derde golf met tot aan deze week nog steeds stijgende aantallen. Dat maakt het openingsplan een lastig dilemma. Aan de ene kant is er de enorme en begrijpelijke behoefte aan versoepelingen. En aan de andere kant maakt het coronavirus nog vele, vele mensen ziek, ook in Bunnik, Odijk en Werkhoven.

De sleutel om uit dit dilemma te komen, ligt natuurlijk in ons eigen gedrag. U kent de trits: anderhalve meter afstand, handen wassen en laat je testen en blijf thuis bij klachten. Daarmee komen we over twee weken dan hopelijk bij de volgende stap van het openingsplan. Want zo moeten we het samen mogelijk maken; stapje voor stapje."

Ruud van Bennekom,
Burgemeester van Bunnik

Blogarchief burgemeester

Lees hieronder de eerder geschreven blogs van de burgemeester.

Lees ook verhalen uit de samenleving