Cupcake wedstrijd

Een verjaardag is niet compleet zonder iets lekkers! Op woensdag 4 september krijgen alle basisschoolkinderen uit onze gemeente de kans om in De Schoudermantel hun bakkunsten te tonen tijdens de cupcake wedstrijd. De uitdaging? Maak en versier een cupcake in het thema 60 jaar.

Inleveren en uitreiking

Ieder kind maakt 1 cakeje (maximaal 10 cm in doorsnede). Op woensdag 4 september tussen 14.00 en 16.00 uur kan het cakeje bij De Schoudermantel in Odijk worden ingeleverd. Zorg dat er bij de cupcake een cocktailprikker zit met daarop de voor- en achternaam van het kind, de leeftijd en een telefoonnummer. Zo kan de jury zien wie de cupcake gemaakt heeft en contact opnemen.

Na het inlevermoment gaat de jury in beraad. Om 16.30 uur worden de winnende cupcakes bekendgemaakt bij De Schoudermantel. Veel bakplezier!

De cupcake wedstrijd is bedacht door twee kinderen uit onze gemeente: Eva Holwerda en Julia Rab. Samen met Jeroen Kersten van Cuisine Culinair zitten zij in de jury. De jury beoordeelt de cupcakes in twee rondes.

Ronde 1

De jury beoordeelt de cupcakes op uiterlijk. Zij selecties 10 cupcakes die doorgaan naar ronde 2.

Ronde 2

De jury beeordeelt de cupcakes vervolgens op smaak en samenstelling. Daaruit kiezen zij de 3 winnende cupcakes.

  • Alle kinderen die een cupcake inleveren, kunnen deze na afloop van de prijsuitreiking weer ophalen en mee naar huis nemen. Daarnaast krijgen zij een klein cadeau als bedankje voor het meedoen.
  • De 3 winnende cupcakes ontvangen allemaal een mooie prijs. 

  • Alléén kinderen van onze gemeente in de basisschoolleeftijd kunnen meedoen aan de cupcake-wedstrijd.
  • Ieder kind mag maar één cupcake inleveren.
  • De cupcake mag maximaal 10 cm in doorsnede zijn.
  • Het kind heeft de cupcake zelf gemaakt.
  • Bij de cupcake zit een cocktailprikker met de voor- en achternaam van het kind, de leeftijd en een telefoonnummer.