Voordelige zorgverzekering (CAZ)

Aan het einde van elk jaar is het mogelijk om een andere zorgverzekering kiezen. Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u eventueel gebruikmaken van de Collectieve Aanvullende Zorgverzekering (CAZ).

De CAZ bestaat uit een basis- en een aanvullende zorgverzekering. De premie is lager dan normaal, omdat de gemeente een deel meebetaalt. De Regionale Sociale Dienst (RSD) regelt de CAZ namens de gemeente Bunnik.

U kunt de CAZ aanvragen als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • U heeft geen of weinig eigen (spaar)geld
  • U heeft geen betalingsachterstand of schulden bij uw oude zorgverzekeraar
  • Uw inkomen is niet hoger dan 130% van de voor u geldende bijstandsnorm

Aanvragen

Op de website www.gezondverzekerd.nl kunnen inwoners nagaan of ze in aanmerking komen voor de CAZ en direct een aanvraag indienen. Wilt u overstappen, maar heeft u moeite met het invullen van het aanvraagformulier? Schakel dan de hulp in van de RSD. Zij helpen u graag!

Vraag zorgverzekering aan

Overstappen vóór 1 januari

Wilt u gebruikmaken van de CAZ? Dan kunt u het beste uw oude zorgverzekering vóór 1 januari opzeggen en tegelijk de nieuwe zorgverzekering aanvragen. Aanvragen doet u via www.gezondverzekerd.nl. Daar kunt u ook direct aangeven gebruik te willen maken van de overstapservice. De oude zorgverzekeraar krijgt dan automatisch bericht van uw opzegging.