Mantelzorg

Soms heeft u als mantelzorger hulp nodig of u heeft vragen. Een mantelzorger zorg lange tijd en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte partner, ouder of kind. Voor hulp en advies bij mantelzorg neemt u contact op met het Centrum voor Elkaar.

In de gemeente Bunnik wordt veel zorg en hulp gegeven door vrijwilligers en professionals waar u rechtstreeks contact mee op kunt nemen. Zoals activiteiten voor ouderen, hulp bij vervoer, sociaal raadslieden, casemanagers dementie of een maaltijdservice. Om gebruik te maken van deze algemene voorzieningen heeft u geen indicatie van de gemeente nodig.

Centrum voor Elkaar

Als u er niet uitkomt met familie, vrienden of buren en algemene voorzieningen niet passend zijn, neem dan contact op met het Centrum voor Elkaar van de gemeente. Ook als u zich zorgen maakt om een ander. Samen met u bekijken we wat de mogelijkheden zijn.

Je bent jonger dan 25 jaar en je zorgt al lange tijd voor een zieke of gehandicapte vader, moeder, broer of zus. Je bent dan een jonge mantelzorger. 

Heb je behoeft aan een gesprek, hulp of ondersteuning, neem dan contact op met de mantelzorgondersteuner van het Centrum voor Elkaar.

Registreren als mantelzorger