Mantelzorg

Mantelzorgers helpen langdurig en onbetaald een ander die hulp nodig heeft. Meestal gaat het om zorg of ondersteuning voor personen met:

een langdurige ziekte,

een beperking of

een hoge leeftijd

Als u mantelzorger bent, dan weet u hoeveel energie dat soms kost. Een goede balans vinden tussen zorg voor de ander en zorg voor uzelf is niet makkelijk.

Wij willen u als mantelzorger graag ondersteunen. Bij het Centrum voor Elkaar kunt u terecht voor informatie, advies en voor praktische hulp.

Als uw partner of familielid dementie heeft, verandert uw relatie. U verliest uw vertrouwde aanspreekpunt, uw steun, uw maatje of ouder. De wederkerigheid verdwijnt en de zorg voor de ander wordt vaak intensiever.

Gedurende dit proces wordt u als mantelzorger geconfronteerd met de gevolgen die dit heeft voor uw leven en uw omgeving.

Heeft u vragen over uw situatie of heeft u hulp nodig? Mail dan naar onze mantelzorgondersteuner.

Bijna alle jongeren helpen wel eens mee thuis: opruimen, boodschappen doen of de hond uitlaten... Maar wat als er iemand thuis (één van je ouders, broer/zus) lange tijd ziek of gehandicapt is? Dat brengt extra zorgen met zich mee.

Als je (mee)zorgt voor een gezinslid word je mantelzorger genoemd. Ben je jonger dan 25 jaar? Dan word je ‘jonge mantelzorger’ genoemd.

Heb je vragen over jouw situatie en/of wil je weten of jij ook een jonge mantelzorger bent? Mail dan naar n.destigter@bunnik.nl

Binnenkort is het de dag van de mantelzorg. Daarom zetten we op 9 november de mantelzorgers in het zonnetje. Dit jaar organiseren we voor alle mantelzorgers een mantelzorgmarkt op 9 november van 14:30-17:30 in het gemeentehuis. Tijdens de mantelzorgmarkt kunt u andere mantelzorgers ontmoeten, een gezondheidscheck doen, kennis maken met het lokale aanbod en nog veel meer! Bent u er ook bij? Meld u dan aan via de mantelzorgondersteuner. 

Elke drie weken verstuurt Mantelzorg NL een nieuwsbrief met hierin het laatste mantelzorg nieuws. Je kan je hier aanmelden

Benieuwd wat u zelf kan regelen? Neem een kijkje op alleszelf.nl, een platform met diensten en oplossingen zodat u langer zelfstandig thuis kan wonen.

Heeft een dierbare van u dementie? Neem dan een kijkje op Alzheimer Nederland voor meer informatie. 

Ouderen hun leven zo zelfstandig en waardevol mogelijk laten leiden, ook als zij afhankelijk worden van zorg of ondersteuning. Beter oud geeft tips en ideeën om dit te realiseren. 

Bent u mantelzorger?

Meld u dan aan via onderstaande knop. Als u zich aanmeld, heeft u de mogelijkheid tot individuele gesprekken voor informatie en advies met onze mantelzorgondersteuner.

Registreren als mantelzorger