Klacht over verhuurder

Huurt u een woning die niet van een woningcorporatie is? Of zoekt u een huurwoning? En heeft u een klacht over een verhuurder of een bemiddelaar? De gemeente heeft een meldpunt waar u terecht kan als uw verhuurder zich niet aan de regels houdt. Het maken van een melding is gratis en kan anoniem. Een klacht kan bijvoorbeeld gaan over de huurprijs, servicekosten of intimidatie door uw huurbaas. U kunt uw klacht doorgeven via het meldformulier.

Melding maken

Bij het invullen van het meldformulier kunt u uw gegevens achterlaten. U kunt uw melding ook anoniem doen. Laat u uw gegevens achter? Dat maakt het voor ons makkelijker om de melding in behandeling te nemen. Stuur zoveel mogelijk informatie bij uw melding, zoals foto’s of een huurovereenkomst.

Voor wie?

U kunt een klacht indienen als:

  • u een particuliere huurwoning zoekt (niet van een woningcorporatie);
  • u een woning huurt van een particuliere verhuurder of verhuurbemiddelaar;
  • u een buitenlandse werknemer bent met een werk-huurcontract. U werkt en woont dan via een uitzendbureau.

Huurt u een woning via een woningcorporatie (bijvoorbeeld Portaal, LEKSTEDEwonen, Habion of SSH)? Dan kunt u uw klacht melden bij de desbetreffende woningcorporatie of bij de autoriteit woningcorporaties.

Sinds 1 juli 2023 is de wet goed verhuurderschap in werking gegaan. Daarin staan algemene regels waar verhuurders zich aan moeten houden. De wet geeft gemeenten de bevoegdheid om hierop te handhaven. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.