Elektrisch rijden en laadpalen

Elektrische auto's zijn schoon, stil en helpen de klimaatopwarming tegen te gaan. Steeds meer inwoners kiezen daarom voor een elektrische auto. Om elektrisch te kunnen rijden, zijn voldoende en goedwerkende laadpalen noodzakelijk. Zo kunt u als inwoner uw voertuig binnen enige loopafstand opladen.

Laadpunten in onze gemeente

Het aantal openbare oplaadpunten wordt nog steeds uitgebreid. Wilt u weten waar een laadpaal bij u in de buurt staat? Deze informatie vindt u terug op de laadkaart van MRA-Elektrisch.

Bekijk laadkaart

Vindt u dat er te weinig laadpalen in onze gemeente zijn? Dan kunt u deze onder bepaalde voorwaarden aanvragen. Bij uw aanvraag is het belangrijk om te weten of de laadpaal op eigen terrein komt te staan of in de openbare ruimte.

Een oplaadpunt op uw eigen terrein moet u zelf regelen. U heeft hier geen vergunning voor nodig. De laadpaal wordt aangesloten op uw eigen meterkast. Ga naar de website van Stedin voor meer informatie. Het leggen van laadkabels over of in trottoirs is niet toegestaan. Kabels onder een mat of in een kabelgoot zijn ook niet toegestaan.

Wilt u een laadpaal aanvragen in de openbare ruimte? Dan kunt u dit online regelen bij MRA-Elektrisch. Om een verzoek te kunnen indienen moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Na ontvangst van uw verzoek zullen zij onder andere nakijken of er al een laadpaal staat binnen 250 meter loopafstand van het door u opgegeven adres.

(Elektrische) deelauto

Heeft u zelf geen elektrische auto, maar wilt u wel elektrisch rijden? Dan kunt u gebruikmaken van deelauto’s. Deelauto's zorgen voor minder autogebruik. Het is beter voor het klimaat, beter voor de luchtkwaliteit, kost minder parkeerplekken en zorgt voor minder drukte op de weg. In de gemeente Bunnik zijn deelauto’s via verschillende aanbieders beschikbaar: