Veilig Buitengebied Bunnik

Wat is Veilig Buitengebied?

Het project Veilig Buitengebied is een samenwerking tussen bewoners van het buitengebied en verschillende organisaties. Deelnemende organisaties zijn onder andere de gemeente, brandweer, politie, de netbeheerder en land- en tuinbouworganisaties. Het doel is om de veiligheid in het buitengebied te verhogen.

Wat betekent ‘veiligheid verhogen’ nu eigenlijk? Voor wie is het bedoeld en waarom? En wat kunt u zelf doen? U leest het hier én in onze nieuwsbrief Veilig Buitengebied Bunnik. Meld u onderaan deze pagina aan voor de nieuwsbrief.

Wat is het buitengebied van Bunnik?

Het buitengebied van de gemeente Bunnik omvat alles binnen de gemeentegrenzen, met uitzondering van de dorpskernen zelf.

Burgemeester Ruud van Bennekom

“Ons buitengebied is mooi en waardevol. Het is belangrijk om ook in het buitengebied de veiligheid te verhogen. Daarom ben ik blij met de grote betrokkenheid van bewoners en organisaties in het project Veilig Buitengebied.”

Ruud van Bennekom, burgemeester gemeente Bunnik

 

De werkgroep Veilig Buitengebied

We zijn in Bunnik de werkgroep Veilig Buitengebied gestart, waarin we verschillende praktische veiligheidskwesties bespreken en over oplossingen nadenken. Denk bijvoorbeeld aan de inzet van plattelandscoaches, het opzetten van whatsappveiligheidsgroepen en het leren herkennen van locaties van bijvoorbeeld drugslabs of hennepkwekerijen. Maar ook eenvoudige veiligheidszaken als defecte straatverlichting of vervallen gebouwen: het signaleren draagt allemaal bij aan een veiliger buitengebied. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) leidt de werkgroep.

Bent u bewoner of ondernemer in het buitengebied van Bunnik? We nodigen u van harte uit om deel te nemen aan de werkgroep. Of heeft u (veiligheids-)punten die u graag wil inbrengen?

Stuur een mail naar Gaby de Ruiter (gaby.deruiter@hetccv.nl), adviseur Lokale Veiligheid bij het CCV. 

Onveilige situatie melden

Ziet u op straat of in uw buurt dat iets kapot, vies of onveilig is? Meld dit dan! Lees meer op deze pagina.

Nieuwsbrief Veilig Buitengebied Bunnik

Wilt u de Nieuwsbrief Veilig Buitengebied ook ontvangen?
Hier meldt u zich aan.