Werkhoven, woningbouw Weerdenburg

Categorieën

  • Werkhoven

Plegt-Vos Plegt-Vos ontwikkelt woningbouwplan op locatie Herenstraat/Weerdenburgselaan

Bouwbedrijf Plegt-Vos heeft de locatie gelegen aan de Herenstraat en de Weerdenburgselaan in Werkhoven gekocht van Weerdenburg Ontwikkeling. De locatie wordt door Plegt-Vos verder ontwikkeld onder de naam ‘Hof van Weerdenburg’.  Architectenbureau J2o uit Utrecht heeft de ontwerpopdracht gekregen voor de 12 twee-onder-1-kap woningen, 2 vrijstaande woningen en 6 sociale huurwoningen.

Planning

In de komende periode start Plegt-Vos, in overleg met de gemeente Bunnik, met het bouwrijp maken van de locatie in voorbereiding op de nieuwbouw. Naar verwachting zal de verkoop starten in het tweede kwartaal van 2022 en is de start bouw in het vierde kwartaal van 2022. Na de bouwwerkzaamheden worden ook de parkeerplaatsen aan de Herenstraat opnieuw aangelegd en maken dan ook onderdeel uit van de nieuwe ontwikkeling.

Meer informatie is te vinden op de website www.hofvanweerdenburg.nl 

Op de hoek van de Weerdenburgselaan en de Herenstraat aan de zuidzijde van de kern Werkhoven vindt de ontwikkeling plaats van een nieuwe woonbuurt. 

Het woningbouwproject betreft de oprichting van maximaal 22 burgerwoningen in een woonbuurt. Twee hiervan worden gebouwd in ruil voor opheffing van het agrarische bedrijf aan de Herenstraat 94 in Werkhoven. De hier aanwezige agrarische bedrijfsbebouwing wordt gesloopt. Daarnaast vindt aan de Weerdenburgselaan 1 -onder voorwaarden- een formele omzetting plaats van een agrarisch naar een aannemingsbedrijf.