Werkhoven, woningbouw Weerdenburg

Categorieën

  • Werkhoven

Plegt-Vos ontwikkelt woningbouwplan op locatie Herenstraat en Weerdenburgselaan

Bouwbedrijf Plegt-Vos heeft de locatie gelegen aan de Herenstraat en de Weerdenburgselaan in Werkhoven gekocht van Weerdenburg Ontwikkeling. De locatie wordt door Plegt-Vos ontwikkeld onder de naam ‘Hof van Weerdenburg’.  Architectenbureau J2o uit Utrecht is verantwoordelijk voor het ontwerp van de 12 twee-onder-1-kap woningen, 2 vrijstaande woningen en 6 sociale beneden-bovenwoningen. De 14 koopwoningen gaan vrijdag 30 september 2022 in de verkoop.

Op een steenworp afstand van het voormalige kasteel Weerdenburg is deze locatie gelegen. De 2 vrijstaande woningen en 12 twee-onder-één kapwoningen zijn stijlvol en hebben veel leefruimte. De verschillende woningtypes hebben een statige architectuur en variëren in de kleur van het metselwerk. De woningen zijn voorzien van energiezuinige installaties zoals PVT-panelen, water-waterwarmtepomp en balansventilatie.

Planning

Begin volgend jaar start Plegt-Vos, in overleg met de gemeente Bunnik, met het bouwrijp maken van de locatie in voorbereiding op de nieuwbouw. De bouw van de woningen zal in het tweede kwartaal van 2023 beginnen. Na de bouwwerkzaamheden worden ook de parkeerplaatsen aan de Herenstraat opnieuw aangelegd en maken dan ook onderdeel uit van de nieuwe ontwikkeling. In de tabel hieronder vindt u de verwachte tijdslijn-planning.

Oktober 2022 Start verkoop woningen
Q4 – 2022 Archeologisch onderzoek
Q1 – 2023 Bouwrijp maken locatie
Q2 – 2023 Start bouw woningen
2024 Oplevering incl. openbare inrichting

Op de hoek van de Weerdenburgselaan en de Herenstraat aan de zuidzijde van de kern Werkhoven vindt de ontwikkeling plaats van een nieuwe woonbuurt. 

Het woningbouwproject betreft de oprichting van maximaal 22 burgerwoningen in een woonbuurt. Twee hiervan worden gebouwd in ruil voor opheffing van het agrarische bedrijf aan de Herenstraat 94 in Werkhoven. De hier aanwezige agrarische bedrijfsbebouwing wordt gesloopt. Daarnaast vindt aan de Weerdenburgselaan 1 -onder voorwaarden- een formele omzetting plaats van een agrarisch naar een aannemingsbedrijf.