Wethouder Ali Dekker kondigt vertrek aan

Op donderdag 6 juli stopt Ali Dekker om persoonlijke redenen als wethouder bij de gemeente Bunnik. Zij kan de fulltime baan als wethouder met een volle agenda niet meer combineren met de toenemende zorgvraag van haar naasten.

Ervaren wethouder

Ali Dekker (D66) heeft bijna 30 jaar politieke en bestuurlijke ervaring. Ze was sinds juli 2019 wethouder in Bunnik en dat was zij ook van 1994 tot 2001. Ze was in de laatste periode onder andere verantwoordelijk voor Wonen, Kersenweide, Onderwijs, Economie en Werk & Inkomen. Naast wethouder in Bunnik was ze ook zeven jaar Statenlid van de Provincie Utrecht.

Dekker dient 20 juni formeel haar ontslag in bij de gemeenteraad met ingang van 6 juli. Op die manier kan ze lopende zaken afronden, zoals de behandeling van het Masterplan Kersenweide (voor de bouw van 1.200 woningen) in de gemeenteraad op 29 juni. Ook maakt ze hiermee een soepele overdracht naar haar opvolger mogelijk.

Niet meer te combineren

Wethouder Ali Dekker schrijft in haar brief aan het college en de gemeenteraad het volgende: “Ruim een jaar geleden ben ik met verve weer het wethouderschap aangegaan, maar wel onder voorbehoud dat het moet kunnen. Het laatste half jaar ben ik tot de slotsom gekomen dat het niet meer kan. De zorg voor mijn naasten laat zich niet meer combineren met een drukke baan als wethouder. Ik moet beschikbaar zijn voor mijn man, wiens beperkingen sluipenderwijs toenemen, voor mijn moeder van 93 jaar en ik wil beschikbaar zijn voor ons kleinkind. Dat gaat simpelweg niet als mijn dagen door een strakke agenda worden geregeerd. Ik heb daarom na lang beraad besloten om het wethouderschap per 6 juli neer te leggen.

Er is nooit een goed moment om tussentijds op te stappen. Met het bereiken van een aantal mijlpalen (vaststellen Masterplan Kersenweide, Strategisch Huisvestingsplan Onderwijs en het Minimabeleid) is het wellicht het minst slechte moment. Ik zal het werk en alle collega’s missen.”

Voordracht

De D66-fractie draagt Onno James (de huidige fractievoorzitter) voor als kandidaat-wethouder. Dit voorstel zal de fractie aan de gemeenteraad voorleggen op donderdag 6 juli.

De D66-fractie heeft Winny Toersen aangewezen als haar nieuwe fractievoorzitter. Toersen is een ervaren raadslid en breed gerespecteerd in de raad en de partij.