Voordelige zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen

Aan het einde van het jaar is het weer mogelijk om een andere zorgverzekering te kiezen. Inwoners van gemeente Bunnik met een laag inkomen (of net iets meer) kunnen gebruikmaken van de Collectieve Aanvullende Zorgverzekering (CAZ). De CAZ bestaat uit een basis- en aanvullende zorgverzekering. De premie is lager dan normaal, omdat de gemeente een deel meebetaalt. Meer zorgverzekering, voor minder premie dus. De Regionale Sociale Dienst (RSD) regelt de CAZ namens de gemeente Bunnik.

Verschillende pakketten

De RSD heeft voor de CAZ de zorgverzekeraar DSW geselecteerd. Deze verzekeraar biedt twee verschillende pakketten aan. U bepaalt zelf hoe uitgebreid uw aanvullende verzekering is en dus hoeveel premie u moet betalen.

Op de website www.gezondverzekerd.nl kunnen de gemeentelijke pakketten vergeleken worden met alle mogelijke zorgverzekeringen in Nederland. Ook kan daar direct een aanmelding worden ingediend.

Overstappen vóór 1 januari

Inwoners die gebruik willen maken van de CAZ doen er verstandig aan om vóór 1 januari de oude zorgverzekering op te zeggen en tegelijk de nieuwe zorgverzekering aan te vragen. Op de website www.gezondverzekerd.nlkunt u nagaan of u in aanmerking komt en direct uw aanvraag indienen. Wie wil overstappen, maar moeite heeft met het invullen van het aanvraagformulier, kan de hulp inschakelen van de Formulierenbrigade van de RSD.