Samenwerkingsovereenkomst Kersenweide ondertekend

Foto: Geerke Vermeulen

Woensdag 20 december hebben wethouder Onno James en de vertegenwoordigers van de ontwikkelende marktpartijen de samenwerkingsovereenkomst voor de nieuwe woonwijk Kersenweide ondertekend. Hiermee is weer een belangrijke stap gezet in de realisatie van 1200 sociale huur- en betaalbare koopwoningen.

“Kersenweide moet onze jongeren en inwoners die lang op een woning hebben gewacht een thuis bieden! We ontwikkelen niet alleen voor 3000 woningzoekenden, maar ook voor onze huidige inwoners en ondernemend Bunnik. Met het uitbreiden van onze kern leggen we een stevige basis voor een bloeiende en levendige gemeente,” aldus wethouder Onno James.

In de samenwerkingsovereenkomst zijn de rechten, verantwoordelijkheden en verwachtingen van alle betrokken partijen duidelijk vastgelegd met als doel het ontwikkeltraject zo soepel en efficiënt mogelijk te laten verlopen. De marktpartijen die Kersenweide samen met de gemeente gaan ontwikkelen zijn: Van Wanrooij Projectontwikkeling, Nijhuis Bouw, Ontwikkelcombinatie Odijk West/Heilijgers, Jansen Bouwontwikkeling, Bunnik Projekten & Bouw, BPD Ontwikkeling en Roosdom Tijhuis Gebiedsontwikkeling.

Kersenweide krijgt een eigentijds dorps karakter en wordt een duurzame wijk voor jong en oud, waar de fiets centraal staat. Het plangebied heeft een oppervlakte van circa 60 hectare.