Nieuwjaarsreceptie 2024

Op dinsdag 9 januari vond de nieuwjaarsreceptie van gemeente Bunnik plaats. Zo'n 100 inwoners en vertegenwoordigers van verschillende organisaties en verenigingen waren aanwezig. Tijdens de receptie hadden zij alle gelegenheid om oude banden aan te halen en nieuwe contacten te leggen.

Burgemeester Ruud van Bennekom hield zijn nieuwjaarstoespraak voor 2024. Daarin blikte hij terug op het afgelopen jaar: “Terugkijkend op 2023 zal iedereen gemengde gevoelens hebben. We mochten drie keer stemmen. Zowel in de provinciale politiek als in de landelijke politiek zorgde dat voor aardverschuivingen. Meer zorgen nog maak ik mij over de oorlogen die er in de wereld zijn. Mijn diepste wens voor 2024 is natuurlijk dat er vrede in de wereld komt, maar ik besef me dat wij daar geen invloed op hebben.”

Ook keek hij vooruit naar wat 2024 onze gemeente te bieden heeft. Er is veel om naar uit te kijken en met elkaar aan te werken: “Dit jaar bestaat onze gemeente 60 jaar. Het afgelopen jaar hebben we belangrijke stappen gezet voor de toekomst. Zo werken we hard aan onze nieuwbouwwijk Kersenweide. Deze maand start de bouw van 48 tijdelijke woningen, waarmee we vele Bunnikers aan een huis helpen. Ook op andere plekken zetten we belangrijke stappen. Zo bepaalde de gemeenteraad bijvoorbeeld de contouren voor de vernieuwing van de stationsomgeving in Bunnik.”