Mark van der Jagt, de nieuwe gemeentesecretaris

Mark van der Jagt is per 21 augustus 2023 de nieuwe gemeentesecretaris / directeur van de gemeente Bunnik. Hij is de opvolger van Gert Veenhof, die per 1 juni 2023 met pensioen is gegaan.

Nieuwe gemeentesecretaris

Mark van der Jagt is nu werkzaam bij 1Stroom, de gezamenlijke ambtelijke organisatie van de gemeenten Duiven en Westervoort. Daar is hij sinds 2020 Algemeen Directeur. Daarvoor was hij vier jaar Adjunct-Directeur bij Omgevingsdienst Zuid-Holland. Mark is 47 jaar en woont Leersum.

Mark van der Jagt: "Bunnik is een prachtige groene gemeente met een rijke historie en duurzame toekomst. Als gemeentesecretaris ga ik mij inzetten voor de verdere ontwikkeling van de gemeentelijke organisatie en positionering van Bunnik in de regio. Op deze wijze wil ik bijdragen aan de best mogelijke dienstverlening aan inwoners en ondernemers. Ik kijk ernaar uit om samen met het college, alle collega’s, de gemeenteraad en samenleving te werken aan de opgaven van Bunnik."

Ervaren en gemotiveerd

Het college is blij met zijn indiensttreding en ziet in Mark een ervaren en gemotiveerde gemeentesecretaris / directeur om de organisatie een stap verder te brengen en concrete resultaten te boeken. Zij herkennen in hem de benaderbare leider en solide adviseur die zich verbindt aan de maatschappelijke opgaven van de gemeente Bunnik.

Burgemeester Ruud van Bennekom: “Je zoekt in een gemeentesecretaris altijd iemand die van alle markten thuis is en we denken die met Mark van der Jagt gevonden te hebben. We hebben er alle vertrouwen in dat Mark de ambtelijke organisatie verder weet te ontwikkelen en goed weet te loodsen bij alle opgaven waar we als gemeente voor staan.”

De selectieprocedure is doorlopen met een brede betrokkenheid vanuit de organisatie, inclusief ondernemingsraad. Mark van der Jagt is de opvolger van Gert Veenhof, die vanwege pensionering na 22 jaar afscheid heeft genomen van de gemeente Bunnik.