Kromme Rijngemeenten ondersteunen samenwerking energiecentrum Grijs naar groen met Mijn Groene Huis

De demonstratieruimte van 'Grijs naar groen’, waar duurzaamheidsoplossingen variërend van warmtepompen tot isolatiemateriaal worden getoond, verhuist in het eerste kwartaal van 2024 van Houten naar Zeist. ‘Grijs naar groen’ gaat samenwerken met ‘Mijn Groene Huis’, dat deel uitmaakt van Stichting Energie Zeist. Dankzij deze samenwerking zal de demonstratieruimte vaker open zijn voor inwoners. Ook komt er informatie beschikbaar voor monumenten en over circulariteit. De gemeenten Bunnik, Wijk bij Duurstede, Utrechtse Heuvelrug en Houten ondersteunen deze overgang naar de nieuwe situatie met een incidentele subsidie.

In het eerste kwartaal van 2024 krijgen ‘Grijs naar groen’ en ‘Mijn Groene Huis’ samen een nieuwe plek aan de Slotlaan in Zeist. ‘Mijn Groene Huis’, een vrijwilligersorganisatie, helpt inwoners bij het energiezuiniger maken van hun woning. Door samen te werken wordt het aanbod breder en zal de demonstratieruimte straks zes dagen open zijn in plaats van twee middagen. De gemeenten hebben de demonstratieruimte van ‘Grijs naar groen’ de afgelopen tijd ook gesteund en zijn blij met deze vooruitgang. Inwoners uit de regio kunnen straks in Zeist terecht om diverse warmtepompen te bekijken (en te beluisteren) en zich te oriënteren op verschillende isolatiematerialen.

In verband met de verhuizing is ‘Grijs naar groen’ in Houten nu gesloten. Ze gaan weer open in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar, samen met ‘Mijn Groene Huis’. De exacte dag van de opening wordt op een later moment bekendgemaakt.