BiebPunten van start in Odijk en Werkhoven

De bibliotheek van KunstenHuis Idea start vanaf 4 juli met twee BiebPunten voor de gemeente Bunnik, in Odijk en Werkhoven. Bij het BiebPunt kunnen mensen hun vragen over de bibliotheek stellen, een boek reserveren en een gereserveerd boek ophalen. Het BiebPunt is er ook voor vragen over de digitale overheid. 

Wethouder Julie d’Hondt (cultuur) is blij met de nieuwe BiebPunten: “Als fervent lezer wil je gewoon snel aan een nieuw avontuur beginnen, zonder daarvoor vanuit Odijk of Werkhoven naar Bunnik te hoeven fietsen. Ook is het prettig om in je eigen dorp terecht te kunnen voor hulp om je wegwijs te maken in de digitale wereld. Zo kan iedereen meedoen.” 

Informatiepunt Digitale Overheid 

Bij het BiebPunt is ook het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) geopend. Bezoekers kunnen hier terecht met allerlei vragen over het gebruiken van de digitale overheid. Dat kan een vraag zijn over de DigiD, het lezen van de berichtenbox van de overheid of het inloggen bij het patiëntenportaal van de huisarts. Bij het BiebPunt krijgen bezoekers hulp en worden ze, waar nodig, doorverwezen naar de juiste partnerorganisatie voor aanvullende hulp of verder advies. 

Samenwerking 

De BiebPunten zijn gerealiseerd dankzij samenwerking met de Delteykschool, kinderopvang Kind&co ludens, kinderopvang Partou en Sporthuis Bunnik. De bibliotheek werkt samen met partnerorganisaties, bewoners en gemeenten om deze kansen optimaal te benutten. Gemeente Bunnik, Soest en Zeist dienden samen met KunstenHuis Idea een aanvraag in bij de Rijksoverheid. Dit is ter voorbereiding op de Bibliotheekwet van 2026, die toegang tot een volwaardige bibliotheek binnen redelijke afstand verplicht stelt. Door deze SPUK-regeling (Specifieke Uitkeringen voor de lokale bibliotheekvoorzieningen) wordt geïnvesteerd in het verbeteren van bibliotheken en hun dienstverlening.