Tien elektrische deelfietsen beschikbaar in Bunnik en Odijk

Sinds deze week kunnen inwoners gebruikmaken van tien elektrische deelfietsen. De fiets kan gebruikt worden in Bunnik en Odijk, maar ook van en naar Utrecht en naar Zeist. Met de aanbieder van deze fietsen, TIER Mobility, is de gemeente een samenwerking aangegaan voor een halfjaarlijkse pilot. Het doel van de samenwerking is om vast te stellen of er in Bunnik en Odijk behoefte is aan elektrische deelfietsen.

Wethouder Julie d’Hondt: "Met deelfietsen maken we het makkelijker om de auto te laten staan. Deelvervoer is dan ook een belangrijke stap om onze leefomgeving groener en gezonder te maken."

Samen met de aanbieder heeft de gemeente afspraken gemaakt over de locaties waar de nieuwe deelfietsen komen. Dit is onder meer in Bunnik bij het station, Rhijnauwen, Tolhuislaan (sportvelden), Bunnik Centrum, Fort Vechten en het gemeentehuis in Odijk. Gebruikers kunnen via de app van TIER Mobility toegang krijgen tot de fiets, hier is te zien waar de fietsen beschikbaar zijn en waar ze kunnen worden ingeleverd. Er kan per rit betaald worden of een abonnement worden afgesloten.