Kinderburgemeester

Adriënne Vroege is het schooljaar 2023-2024 de kinderburgemeester van de gemeente Bunnik. Zij wil zich vooral bezighouden met groene speeltuinen, gezondheid en het verbinden van jong en oud. 

Burgemeester Ruud van Bennekom

Burgemeester Ruud van Bennekom
‘Ik vind het belangrijk wij óók luisteren naar de kinderen in onze gemeente, want kinderen hebben vaak goede ideeën. Daarom vind ik het fijn dat kinderburgemeester Adriënne er is. Zij gaat ook met mij mee naar belangrijke activiteiten, zoals koningsdag en de intocht van sinterklaas, want ik kan wel wat hulp gebruiken'.

  • Je vertegenwoordigt de kinderen die wonen in de gemeente Bunnik (Bunnik, Odijk en Werkhoven). Andere kinderen uit de gemeente kunnen bij jou aangeven wat zijn belangrijk vinden. Je praat hierover met de burgemeester en soms met de gemeenteraad.
  • Je gaat met de burgemeester mee naar evenementen en houdt daar soms een korte toespraak. Denk bijvoorbeeld aan Koningsdag, carnaval, de intocht van Sinterklaas en de herdenking op 4 mei.

Podcast

Burgemeester Ruud van Bennekom en kinderburgemeester Lobke Leussink (2022-2023) maakten in mei 2023 een podcast en een vlog over de werkzaamheden van een kinderburgemeester.