Kinderburgemeester

Duco Das uit Odijk is de kinderburgemeester van de gemeente Bunnik. Hij zet zich in voor sport en bewegen, verkeersveiligheid en jezelf zijn. Bekijk zijn aanmeldvideo hier.

In september 2022 neemt Lobke Leussink (9 jaar) het stokje van kinderburgemeester Duco Das over. Benieuwd naar haar aanmeldvlog? Bekijk hem hieronder! 

Burgemeester Ruud van Bennekom

Burgemeester Ruud van Bennekom:
‘Ik vind het belangrijk wij óók luisteren naar de kinderen in onze gemeente, want kinderen hebben vaak goede ideeën. Daarom vind ik het fijn dat kinderburgemeester Duco er is. Duco gaat ook met mij mee bij belangrijke activiteiten, zoals koningsdag en de intocht van sinterklaas, want ik kan wel wat hulp gebruiken'.

  • Je vertegenwoordigt de kinderen die wonen in de gemeente Bunnik (Bunnik, Odijk en Werkhoven). Andere kinderen uit de gemeente kunnen bij jou aangeven wat zijn belangrijk vinden. Je praat hierover met de burgemeester en soms met de gemeenteraad.
  • Je gaat met de burgemeester mee naar evenementen en houdt daar soms een korte toespraak. Denk bijvoorbeeld aan Koningsdag, carnaval, de intocht van Sinterklaas en de herdenking op 4 mei.