Kinderburgemeester 2021/2022

Duco (9 jaar) uit Odijk neemt in september 2021 het stokje van Lise over als kinderburgemeester. Hij wil aan de slag met sport en bewegen, verkeersveiligheid en jezelf zijn. Bekijk zijn aanmeldvideo hier.

Kinderburgemeester 2021 en 2022
Foto: Duco en burgemeester Ruud van Bennekom

Heb jij nog tips of ideeën voor Duco?

Stuur jouw idee of tip aan Duco
Burgemeester Ruud van Bennekom

Burgemeester Ruud van Bennekom
‘Ik vind het belangrijk wij óók luisteren naar de kinderen in onze gemeente, want kinderen hebben vaak goede ideeën. Daarom ben ik op zoek naar een kinderburgemeester. De kinderburgemeester gaat ook met mij mee bij belangrijke activiteiten, zoals koningsdag en de intocht van sinterklaas, want ik kan wel wat hulp gebruiken.

Kinderburgemeester Lise 2020/2021

Lise, kinderburgemeester 2020/2021
Lise heeft zich afgelopen jaar bezig gehouden met verkeersveiligheid, de eikenprocessierups en spelen. Ze is aanwezig geweest bij de nieuwjaarsreceptie, de opening van de skatebaan, de Dodenherdenking op 4 mei en de huldiging van de cyberagents. 

Wat doe je allemaal als kinderburgemeester?

Als de kinderen uit Odijk, Werkhoven of Bunnik iets willen weten, of als ze vragen of ideeën hebben, dan kunnen ze terecht bij jou. Je vertelt aan de burgemeester wat jullie belangrijk vinden. En je gaat met de burgemeester mee naar belangrijke gebeurtenissen en evenementen, zoals koningsdag, carnaval en de Dodenherdenking.

Officiële benoeming kinderburgemeester

De kinderburgemeester wordt officieel benoemd bij de raadsvergadering in september 2021.