Kinderburgemeester

Adriënne Vroege is het schooljaar 2023-2024 de kinderburgemeester van de gemeente Bunnik. Zij wil zich vooral bezighouden met groene speeltuinen, gezondheid en het verbinden van jong en oud. 

Word jij de nieuwe kinderburgemeester?

Adriënne is nog tot eind dit schooljaar onze kinderburgemeester. Voor het schooljaar 2024-2025 zijn we weer op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester.

Ga jij volgend schooljaar naar groep 7, durf jij je mening te laten horen en heb jij ideeën over wat de kinderen in Bunnik, Odijk en Werkhoven belangrijk vinden? Maak dan een video van maximaal twee minuten waarin je vertelt wie je bent, waarom je kinderburgemeester wilt worden en welke drie dingen jij belangrijk vindt voor de kinderen in onze gemeente. Mail je video vóór 20 juni via WeTransfer naar kinderburgemeester@bunnik.nl. Wees vooral jezelf. Heel veel succes!

Wanneer kun je meedoen?

Je kunt een video insturen als je:

  • Volgend schooljaar in groep 7 zit
  • In gemeente Bunnik woont
  • Aankomend schooljaar tijd en zin hebt om hier tijd in te steken
  • Toestemming hebt van je ouders/verzorgers

Wanneer hoor je iets?

In de week van 1 juli (dus nog voor de zomervakantie) maakt de gemeente bekend wie de nieuwe kinderburgemeester wordt. De kinderburgemeester wordt na de start van het schooljaar 2024/2025 geïnstalleerd tijdens de raadsvergadering.

Burgemeester Ruud van Bennekom

Burgemeester Ruud van Bennekom
‘Ik vind het belangrijk wij óók luisteren naar de kinderen in onze gemeente, want kinderen hebben vaak goede ideeën. Daarom vind ik het fijn dat kinderburgemeester Adriënne er is. Zij gaat ook met mij mee naar belangrijke activiteiten, zoals koningsdag en de intocht van sinterklaas, want ik kan wel wat hulp gebruiken'.

  • Je vertegenwoordigt de kinderen die wonen in de gemeente Bunnik (Bunnik, Odijk en Werkhoven). Andere kinderen uit de gemeente kunnen bij jou aangeven wat zijn belangrijk vinden. Je praat hierover met de burgemeester en soms met de gemeenteraad.
  • Je gaat met de burgemeester mee naar evenementen en houdt daar soms een korte toespraak. Denk bijvoorbeeld aan Koningsdag, carnaval, de intocht van Sinterklaas en de herdenking op 4 mei.

Podcast

Burgemeester Ruud van Bennekom en kinderburgemeester Lobke Leussink (2022-2023) maakten in mei 2023 een podcast en een vlog over de werkzaamheden van een kinderburgemeester.