Honden

Een schone en prettige omgeving voor mens én dier is belangrijk. Dat kunnen we niet alleen. Daarom vragen we u om de hond(en) aan te lijnen en hondenpoep op te ruimen. Wij zorgen voor het beheer en onderhoud van de verschillende uitlaatgebieden en afvalbakken. Ook zorgen we voor gratis poepzakjes. Zo kan iedereen blijven genieten van de openbare ruimte.

Losloopgebied

In de gemeente Bunnik mogen honden alleen op bepaalde plekken binnen de bebouwde kom loslopen. Om welke plekken dit gaat, kunt u terugvinden in onderstaande kaart.

  1. U kunt uw straatnaam of dorp invoeren om te zien of er een losloopgebied bij u in de buurt is.
  2. De kleur van het gebied in de kaart geeft aan op welke plekken de hond wel of niet los mag lopen. Rood: verboden voor honden. Groen: losloopgebied
Bekijk kaart in volledig venster

Hondenpoepzakjes ophalen

In de gemeente Bunnik geldt overal een opruimplicht voor hondenpoep. Vanwege de opruimplicht moeten alle hondenbezitters bij het uitlaten een opruimmiddel (bijvoorbeeld een poepzakje) bij zich hebben.

Bij de volgende locaties kunt u gratis hondenpoepzakjes ophalen:

  • Albert Heijn Bunnik
  • Boni Odijk
  • Gemeentewerf
  • Gemeentehuis.
  • Jumbo Odijk

De poepzakjes kunt u in een openbare afvalbak weggooien of in de grijze container voor het restafval.

Geleidehond

De regels voor de opruimplicht gelden niet voor mensen met een geleidehond of andere honden die dienen als hulp voor mensen met een beperking.