Woning huren

Sociale huurwoning

Zoekt u een huurwoning? Dan kunt u zich bij Woningnet Regio Utrecht(Verwijst naar een externe website) inschrijven. Op hun website vindt u meer informatie over inschrijven, voorwaarden, kosten en wachttijden.

Huisvestingsvergunning

Een huisvestingsvergunning is een vergunning om in een sociale huurwoning te mogen wonen. Zo controleert de gemeente de verdeling van sociale huurwoningen. U heeft een huisvestingsvergunning nodig als u in een zelfstandige huurwoning gaat wonen met een huurprijs tot en met € 879,66. 

Bij Portaal en SSH kunt u de huisvestingsvergunning rechtstreeks aanvragen. Een huisvestingsvergunning voor LEKSTEDEWONEN of een particuliere verhuurder vraagt u aan bij gemeente Bunnik via onderstaande knop.

Als u een huisvestingsvergunning bij de gemeente moet aanvragen moet u ook meesturen:

  • kopie van geldig legitimatiebewijs
  • kopie van het huurcontract. Als u nog geen huurcontract heeft stuur dan een bereidverklaring verhuurder (pdf, 17 KB) mee
  • inkomensgegevens van alle leden van het huishouden (niet van uw kinderen of kleinkinderen) zoals:
    • recente aanslag inkomstenbelasting of jaaropgave
    • recente salarisspecificatie van werkgever, uitkerings- of pensioeninstantie
    • recent bericht van DUO (studiefinanciering)
       
Huisvestingsvergunning aanvragen (Verwijst naar een externe website)

Vrije sector huurwoning

Woningen met een huurprijs boven de sociale huurgrens noemen we vrije sector huurwoningen. Vrije sector huurwoningen die eigendom zijn van de woningcorporatie worden via Woningnet aangeboden. Vrije sectorwoningen zijn bestemd voor mensen met een inkomen dat te hoog is voor sociale huur. 

Voor het huren van een vrije sector huurwoning die eigendom is van een particuliere eigenaar, hoeft u niet ingeschreven te staan bij Woningnet.

Urgentieverklaring

Een urgentieverklaring is bedoeld voor mensen die in een noodsituatie zitten en dringend een andere woning nodig hebben. Deze verklaring krijgt u van Het Vierde Huis. Op hun website leest u meer over het aanvragen, de kosten en voorwaarden(Verwijst naar een externe website). Met de urgentiewijzer(Verwijst naar een externe website) ziet u of u in aanmerking komt voor een urgentieverklaring. Het enige wat u hoeft te doen, is een aantal vragen beantwoorden.