Fietsverbinding station Bunnik en USP

Fietsroute station Bunnik en USP

Het is voor Bunnik en de regio belangrijk dat tussen station Bunnik en USP (Utrecht Science Park) een fietsverbinding ligt die voldoet aan de eisen van deze tijd. De fietsroute zal dan vanaf de Van Zijldreef via het Eikenpad naar het Vagantenpad gaan. En daarmee niet meer door de Gildenring. De Provincie wil dit financieren en deze kans wil de gemeente pakken.

Op dinsdag 7 december vond er een online bewonersbijeenkomst plaats. In deze bijeenkomst zijn de volgende onderwerpen behandeld:

  • Stand van zaken bestemmingsplan
  • Varianten ontwerpen
  • Stemprocedure

De bijeenkomst is hier terug te kijken.

Een virtuele tour door de ontwerpen vindt u hier

Uitslag van de poll over het ontwerp

Er is gestemd op de verschillende opties van de ontwerpen in de BouwApp. Bijna 60 mensen hebben gestemd. De bewoners die aan het Eikenpad wonen en de niet-aanwonenden konden stemmen. Het is mogelijk om de groepen van elkaar te onderscheiden (anoniem). Als daar een geheel ander beeld uit komt, krijgen de stemmen van omwonenden meer gewicht. De uitslag van de totale stemming was in verhouding gelijk aan de uitslagen per doelgroep, behalve bij keuze 4. In het uitklapmenu hieronder vindt u de totaaluitslag:

 

Zoals tijdens de bewonersavond ter sprake kwam zijn er nog meer invullingskeuzes te maken, bijvoorbeeld over de lage beplanting. Dat is een onderwerp dat later met de direct omwonenden wordt bepaald.

Hoe downloadt u de BouwApp?

Met de BouwApp brengen wij de buurt op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en is het voor bewoners mogelijk om vragen te stellen en opmerkingen te plaatsen. 
De BouwApp is als volgt op uw mobiele telefoon of tablet te downloaden:

  • Ga naar de appstore of de playstore om de app gratis te downloaden (herkenbaar aan de oranje bouwhelm)
  • Zoek in de app naar ‘Fietsverbinding Bunnik - USP’
  • Open het project en klik op ‘volgen’
  • Selecteer de doelgroep waar u bij hoort

Stand van zaken

Klik hieronder op een item om meer te lezen over de verschillende onderwerpen.