Extra financiële ondersteuning inkomsten

Heeft u door de coronamaatregelen minder inkomsten dan voorheen? En is het daardoor iedere maand weer een uitdaging om rond te komen? Dan kunt u mogelijk een beroep doen op de regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK). Of u nu in loondienst werkt, een ondernemer bent of een uitkering ontvangt maakt dan niet uit.

De TONK-tegemoetkoming

De TONK-tegemoetkoming is een vorm van bijzondere bijstand. Het gaat om een vergoeding voor daadwerkelijke noodzakelijke woonkosten. Inwoners van onze gemeente kunnen een TONK-aanvraag indienen met terugwerkende kracht, vanaf 1 januari 2021 tot en met oktober 2021. U kunt de tegemoetkoming aanvragen voor de maanden waarin de aanvulling op uw inkomen echt nodig is.

De voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een TONK-tegemoetkoming, gelden enkele voorwaarden. Lees voordat u een aanvraag indient de voorwaarden op de website van de regionale sociale dienst.

De tegemoetkoming aanvragen

Het aanvraagformulier staat ook op de website van de Regionale Sociale Dienst. Klik op de knop ‘Aanvragen TONK’ om naar de website te gaan.

Aanvragen 'TONK' Alle informatie over het coronavirus