Berichten van de burgemeester

foto burgemeester Ruud van Bennekom

Burgemeester Ruud van Bennekom neemt je via zijn eigen pagina mee in wat hem beweegt en wat hem opvalt. Lees hier de blog van de burgemeester of bekijk zijn videobrieven. 

Corona klaar, sporten maar!

09 juni 2021

De afgelopen weken was dat de kreet die mij opviel op vele lantaarnpalen in de gemeente. De borden met die tekst zijn van de sportschool in het centrum van Bunnik. De tekst is begrijpelijk, want maandenlang waren de sportscholen dicht en iedereen is helemaal klaar met Corona.

Gelukkig dalen deze weken de besmettingscijfers behoorlijk snel.

Helaas is corona nog niet klaar met ons. Daarom doen we de versoepelingen stap voor stap.

Zaterdag 5 juni was een belangrijke stap in het openingsplan, voor de horeca en zeker ook voor de sport. Juist op de dag ervoor, bracht commissaris van de Koning Hans Oosters een bezoek aan Bunnik. Samen gingen we op het terrein van SV Odijk in gesprek met enkele sportverenigingen, Sporthuis Bunnik en de buurtsportcoaches. [tekst gaat verder onder de foto]

Bezoek Commissaris van de Koning gemeente Bunnik
V.l.n.r. Vincent de Wit, wethouder Jocko Rensen, burgemeester Ruud van Bennekom, Arnold Wagemakers, Lenneke Roodenburg, Rowie Hardeman, commissaris van de Koning Hans Oosters, Ad Boing en Jesper Oele (foto door Geerke Vermeulen)

We bespraken hoe de sportwereld in Bunnik, Odijk en Werkhoven werkt aan haar eigen openingsplan met best wel wat lastige opgaven. Want hoe voorkomen we dat het straks te druk wordt op de sportcomplexen? Want iedereen staat te popelen om de coronakilo’s eraf te krijgen. Buitensporten is weer goed mogelijk, maar ‘de binnensport’ heeft het moeilijk. Goed om te zien dat verenigingen elkaar helpen. SV Odijk heeft op de velden ruimte gegeven aan de volleyballers in Odijk. Zij konden niet in de sporthal trainen. En er is contact met fysiotherapeuten in Bunnik om de sporters te begeleiden in preventie van blessures. Een reëel risico omdat mensen langere tijd minder hebben bewogen.

Sporthuis Bunnik, Bunnik Beweegt en de buurtsportcoaches, leveren hun bijdragen en leggen verbindingen in sportief Bunnik. Bij elkaar illustreert dat de sociale, sportieve en recreatieve kracht van onze gemeente. En daar ben ik best trots op! Iedereen bedankt voor jullie inzet!

Ruud van Bennekom,
Burgemeester van gemeente Bunnik

Blog archief

Lees hieronder de eerder geschreven blogs van burgemeester Ruud van Bennekom. Klik een item open om de blog te lezen.