Berichten van de burgemeester

foto burgemeester Ruud van Bennekom

Burgemeester Ruud van Bennekom neemt je via zijn eigen pagina mee in wat hem beweegt en wat hem opvalt. Lees hier de blog van de burgemeester of bekijk zijn videobrieven. 

Zomervakantie

15 juli 2021

Afgelopen dinsdag was de laatste vergadering van de gemeenteraad voor de zomer. Wat iedereen zomervakantie noemt, heet in het politieke jargon “het zomerreces”. Even een aantal weken rust, genieten van de lange zomerdagen, het mooie weer en ook weer nieuwe energie opdoen.

Uiteraard heb ik geen idee wat uw vakantieplannen zijn. Het buitenland, vakantie in eigen land of blijft u deze zomer thuis? Ik hoop natuurlijk dat de coronamaatregelen uw voorgenomen vakantie niet in de weg staan en dat u een onbezorgde zomer hebt.

Ongetwijfeld zult u een deel van de zomer in Bunnik zijn. En wat is er dan mooier dan de eigen omgeving te verkennen: te voet, op de fiets of in de kano. Bunnik heeft veel te bieden en misschien zijn er ook nog wel plekken die u moet ontdekken of herontdekken. Ik noem een paar voorbeelden.

Nieuw Wulven, bijvoorbeeld, dat voor een groot deel op Bunniks gebied ligt. Mooie nieuwe natuur met een bos. Ik wandel er graag, in combinatie met een bezoekje aan Fort Vechten. Onze bekende parels zijn natuurlijk de Landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen en het Jaagpad langs de Kromme Rijn dat Werkhoven, Odijk en Bunnik met elkaar verbindt. Het “rondje Werkhoven” bij kasteel Beverweerd is een wandeling van een uurtje, zeker ook de moeite waard. En wat dacht u van ons buitengebied, waar je mooie fietstochten kunt maken.

Ik beveel u van harte aan om ook in onze eigen omgeving erop uit te gaan. En we hebben in onze drie dorpen ook gastvrije horeca, waar u ook van harte welkom bent.

Op www.vvvkrommerijnstreek.nl is nog veel meer inspiratie te vinden.

Ik wens u een mooie zomer!

Ruud van Bennekom,
Burgemeester van Bunnik

Blog archief

Lees hieronder de eerder geschreven blogs van burgemeester Ruud van Bennekom. Klik een item open om de blog te lezen.