Verborgen parels

Woensdag 30 augustus 2023

Als je je eerste weken als wethouder beleeft in de zomerperiode, is het een stuk rustiger dan normaal. Dat betekent ook dat je op pad kan in onze gemeente. Zo ben ik de afgelopen weken behoorlijk wat verborgen parels tegengekomen. Dat Bunnik, Odijk en Werkhoven prachtige dorpen zijn om te wonen, dat wisten u en ik als inwoners natuurlijk allang. Ook de buitenwereld merkt dat steeds meer op. Volgens Elsevier Weekblad is onze gemeente zelfs de meest aantrekkelijke plek om te wonen. Ook op andere lijstjes scoren we hoog. Vanwege de goede bereikbaarheid en het voorzieningenniveau.  

Hoewel men in de reacties op internet onze gemeente soms wat saai noemt, is er wat mij betreft meer dan genoeg te beleven! We hebben de prachtige Kromme Rijn, een fantastische congreslocatie met het Postillion Hotel en een mooi Fort Vechten met het Waterliniemuseum. We moeten wel blijven werken aan een mooie gemeente, met plek voor iedereen, die leefbaar is voor iedereen. Daarom werken we bijvoorbeeld hard aan tientallen woningbouwprojecten, waaronder Kersenweide in Odijk. Zodat jongeren ook in onze gemeente kunnen wonen en inwoners kunnen doorgroeien naar een levensbestendige woning. 

Naast al deze tastbare parels organiseren we als gemeenschap met elkaar ook veel activiteiten, voor jong en oud. Even geleden mocht ik meelopen met een groep mensen die meedoen aan de Diabetes Challenge. Zij wandelen elke week tot half september, want meer bewegen betekent een gezonder leven. Onderweg hebben ze ook leuke gesprekken met elkaar over de grote en kleine dingen in het leven. Ook ik moest eraan geloven: hoe het is om wethouder te zijn, wat doe je dan precies en kan er ergens ook een nieuw bankje worden geplaatst? Een mooie manier om in gesprek te raken over mijn (nieuwe) werk als wethouder, maar ook wat de gemeente als overheid doet.  

Kortom, ik heb er al een aantal leuke en interessante weken op zitten! Maar Bunnik saai? Nee, integendeel! En als er nog verborgen parels zijn die ik zeker niet mag missen, houd ik me aanbevolen.