Van Grijs naar Groen

Woensdag 1 mei 2024

Bij grijs denkt u misschien aan de Nederlandse wolkenluchten, en bij groen aan de geweldige lente om ons heen. Maar deze keer bedoel ik de organisatie Van Grijs naar Groen. Ze helpen alle inwoners met gratis en onafhankelijk advies en informatie over het verduurzamen van hun huis. Alle Kromme Rijngemeentes investeren in deze service voor onze inwoners. 

Voorheen zat Van Grijs naar Groen op een bedrijventerrein in Houten. Wie weet bent u er al eens geweest? Kortgeleden zijn ze verhuisd naar de mooie Slotlaan in Zeist. Samen met de Zeister organisatie Mijn Groene Huis vormen zij nu het Regionaal Energie Centrum! Nu kunnen ze nog vaker open zijn. Het is fantastisch om te zien hoe inwoners opstaan om hun mede-inwoners te helpen.  

Op deze nieuwe plek kunt u informatie vinden over allerlei soorten isolatie en ventilatiesystemen. Ook kunt u bijvoorbeeld warmtepompen zien en horen. Er lopen vrijwilligers rond die uw vragen kunnen beantwoorden. Op deze manier kunt u meer te weten komen over hoe u energie kunt besparen en uw huis behaaglijk kunt maken. Want het verduurzamen van uw huis is niet alleen goed voor onze leefomgeving en het klimaat, maar ook voor het comfort in uw huis.   

Kortom, komt u binnenkort in Zeist, wandel dan vooral eens langs de Slotlaan 279. De vrijwilligers heten u ongetwijfeld van harte welkom! Voor meer informatie kunt u ook kijken op de website van Van Grijs naar Groen.