Roberto

Woensdag 31 januari 2024

'Zaterdag 10 december was het weer zover. In een serie live optredens was het deze keer de beurt aan Roberto Jacketti en the Scooters.’ Een bericht over een optreden in De Schoudermantel, het jongerencentrum achter het gemeentehuis in Odijk. Wat had ik er graag bij willen zijn, want ik was vroeger groot fan van deze band! Maar helaas, het bericht ging niet over afgelopen december, maar over 10 december 1983 (en toen was ik 4). Het stond in Trefpunt, de voorloper van het Bunniks Nieuws.

De Schoudermantel bestaat dit jaar veertig jaar en kent een roemruchte geschiedenis. Daar kwam ik achter door een bijdrage van de penningmeester van de Schoudermantel (Sjaquo van Houte) in deze krant, die het allemaal live heeft meegemaakt. Dat moet een geweldige tijd geweest zijn! Maar ook nu valt er nog van alles te beleven in de Schoudermantel. Zo was ik afgelopen zomer bij de schuimparty voor kinderen tussen de 10 en 14 jaar, een evenement waar door velen elke keer weer naar wordt uitgekeken! Naast het organiseren van leuke feestjes doet het jongerenwerk nog veel meer, zoals individuele coaching voor jongeren die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Het veertigjarig bestaan wordt dit jaar gevierd. Wil je zelf een bijdrage leveren aan nieuwe avonturen van deze mooie club? Het bestuur is nog op zoek naar nieuwe leden. Kijk voor meer informatie op de website www.schoudermantel.nl