Proost!

Woensdag 10 januari 2024

Natuurlijk neem ik allereerst de gelegenheid u allen een gezond en gelukkig nieuwjaar te wensen. Ik hoop dat u de feestdagen veilig en gezellig beleefd heeft.   

 Het nieuwe jaar brengt voor de gemeente Bunnik voldoende mooie ontwikkelingen. We gaan zeer actief extra woningen bouwen voor veel verschillende mensen: van flexwoningen voor onze jongeren en een kleinschalige vluchtelingenopvang tot het verder voorbereiden van de enorme nieuwe Odijkse wijk Kersenweide.

Voor de onderwerpen waar ik zelf wethouder van mag zijn, werken we o.a. aan nieuw grondstoffenbeleid (afval), een groene koers en een masterplan voor het Stationsgebied. Ook maken we het rioolproject in de Engboogerdbuurt af en gaan we verder met de voorbereidingen voor de Oranjebuurt.   

Ik ben onder de indruk van de werklust van de Bunnikse ambtenaren. De gemeente heeft zoveel meer taken dan zeg 10 jaar geleden. Met ruim 100 personen (en helaas meerdere vacatures) regelen zij alles, van de financiën tot de openbare ruimte, van de subsidies voor de vele prachtige organisaties tot de doorfietsroutes en van jeugdzorg tot woningbouw. Dat is erg veel werk met weinig mensen. Zij verdienen stuk voor stuk een pluim. Gaat er nooit iets mis of zou u soms liever iets anders zien? Natuurlijk wel, maar u mag er ook dit jaar op rekenen dat we onze uiterste best doen!