Ondernemerschap

Woensdag 22 november 2023

Vorige week was de Dag van de Ondernemer. Een dag om stil te staan bij het belang van mensen die initiatief nemen en risico’s aangaan. Mensen die een onderneming op poten zetten.

In alle campagnestrijd over klimaat, migratie en de wooncrisis wordt weleens vergeten dat we in Nederland een goed verdienmodel nodig hebben. Zodat mensen hun eigen broek kunnen ophouden en we als samenleving ook voldoende geld hebben om alle plannen, om onze wereld een stukje mooier te maken, kunnen betalen. Het begint bij ondernemerschap.  

In Bunnik, Odijk en Werkhoven zijn honderden ondernemers gevestigd. ZZP’ers die vanuit huis werken, bakkers, boeren, supermarkten, maar ook familiebedrijven en grote, landelijk opererende bedrijven. Een groot deel van hen is verenigd in de Bunnikse Handels- en Industriekring, de BHIK. Tijdens een groot evenement van deze vereniging mocht ik kennismaken met veel van onze Bunnikse ondernemers. Mensen die elke dag hard werken om hun bedrijf verder te brengen. Die bedrijven zorgen voor werk voor onze inwoners, investeringen in onze lokale samenleving en bovendien sponsoring van onze sport- en cultuurverenigingen. Kortom, ondernemers zijn onmisbaar voor een bruisend Bunnik, Odijk en Werkhoven.  

Zelf ben ik geen ondernemer. Ik weet dus niet hoe het is om elke dag voor lastige dilemma’s te staan en risico te nemen als individuele ondernemer. Gelukkig word ik regelmatig door bedrijven uitgenodigd om een kijkje in de keuken te nemen. Die uitnodiging staat wat mij betreft nog altijd open!