Mooie Bunnikse initiatieven

Woensdag 13 december 2023

Een paar maanden geleden werd ik benaderd door de Rotary Club Bunnik. Of ik wilde meewerken aan een Bunniks kookboek. De Rotary heeft namelijk een mooi project met Vluchtelingenwerk-Samenspraak Bunnik gehad. Een inwoner van Bunnik, die vanuit een ver en onveilig land is gevlucht, werd uitgenodigd om een familierecept te leveren. Dat recept werd door iemand van de Rotary thuis gemaakt en degene die het recept had geleverd, was te gast bij de maaltijd. Zo waren er diverse mooie kookavonden, waar mensen elkaar aan tafel leerden kennen. De recepten zijn verzameld in het kookboek “Aan tafel met”, dat onder andere te koop is bij Boekhandel Van Ravenswaaij in Bunnik.

Uiteraard heb ik graag meegewerkt aan het kookboek en ik ben trots dat er ook twee eenvoudige recepten van mij in staan: courgettesoep en courgettekoekjes. Het kookboek en het project dat eraan vooraf ging, zijn mooie initiatieven waarmee we ons inzetten voor de Bunnikse samenleving. Het maakt niet uit of je hier pas bent komen wonen, al vele jaren geleden naar toe bent verhuisd of dat je hier geboren bent. We zijn allemaal Bunnikers! 

Blij verrast ben ik dat Vincent Bijlo & Friends weer een lokale oudejaarsconference verzorgen. Het is alweer vijf jaar geleden dat hij in MFA De Kersentuin het voorbije Bunnikse jaar op de hak nam. Ik ben benieuwd wie en wat er dit jaar in de conference zitten. Bijlo’s Bunnik Blik ’23 is op woensdagavond 27 december in de MFA. Boekhandel Van Ravenswaaij krijgt het druk, want voor kaarten moet u ook daar zijn. 

De opbrengsten van het kookboek en van de oudejaarsconference gaan naar Vluchtelingenwerk-Samenspraak Bunnik. Alleen daarom al wil ik u beide initiatieven als tip voor een kerstcadeau meegeven.